Inženjerski bal u Beogradu

U svečanoj sali Građevisnkog fakulteta i ovog decembra održava se Inženjerski bal. Organizuju ga, već petnaesti put, profesori Elektrotehničkg fakulteta kako bi se sreli sa kolegama iz dijaspore. Za one koji nisu stigli, bal se prenosi putem interneta.

Elektroniženjeri sa svih kontinenta još jednom su se okupili za novogodišnje i božićne praznike i nagradili najbolje akademce. Pre nedelju dana Luka je proglašen za najboljeg diplomaca, a sada je dobio i godišnju stipendiju.

"Meni ovo prizanje puno znači pošto je dodeljuje organizacija BAFA, koja je vezana za Ameriku, a ja kao neko ko je bio na praksi u Americi veoma cenim što je moj trud nagrađen", kaže Luka Bulatović.

"Ja sam takođe i saradnik u nastavi na našem fakultetu i mogu da kažem da je i ova nagrada za mene i kao studenta i kao mladog istraživača jako ohrabrujuća i verujem da je ova organizacija jako dobar primer kako naši studenti koji odu u inostranstvo mogu i dalje da budu podrška fakultetu i njegovim studentima", ističe Kristina Džodić, dobitnik nagrade studentu doktorskih studija.

Ideja o balu, kažu, potekla je od kolega iz Švajcarske. Trenutno najjača inženjerska dijaspora je u Kaliforniji.

"Mi izuzetno cenimo napore koje naše kolege iz dijaspore ulažu i u poslednje vreme biramo i gostujuće profesore koji se uključuju u nastavu, a posebno u doktorske studije. I sve što možemo da postignemo na nivou neke naučne saradnje najpre konsultujemo naše kolege iz inostranstva i uključujemo se u njihove projekte gde god je to moguće", kaže prof. Jelica protić iz alumni organizacije BAFA.

Za one koji nisu mogli da dođu, bal se direktno prenosi putem interneta. Jer od 22.000 diplomaca, računaju inženjeri, trećina ih je u inostranstvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво