Svet

0

Tramp: Petrik Šehenen će biti privremeni ministar odbrane

Autor: AP

Izvor: Beta

Tramp: Petrik Šehenen će biti privremeni  ministar odbrane

Izvor: Foto: Beta/ AP

"Zadovoljstvo mi je da saopštim da će naš veoma talentovani pomoćnik ministra odbrane Petrik Šenehen, biti na mestu privremenog ministra odbrane od 1. januara 2019. godine", naveo je Tramp na Tviteru.

Matis koji je u četvrtak podneo ostavku, trebalo je do kraja februara da obavlja funkciju do imenovanja novog ministra.

 

Tramp sa Erdoganom razgovarao o postepenom povlačenju vojnika iz Sirije

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o postepenom i "izuzetno koordinisanom" povlačenju američkih vojnika iz Sirije.

"Upravo sam imao dug i produktivan telefonski razgovor sa Erdoganom", naveo je Tramp na Tviteru i dodao da su razgovorali i o borbi protiv Islamske države, zajedničkom angažmanu u Siriji, kao i o trgovinskim bilateralnim odnosima, koji su se "značajno poboljšali".

Tramp je prošle nedelje najavio mogućnost povlačenja oko 2.000 američkih vojnika koji se nalaze na severoistoku Sirije gde se zajedno sa arapsko-kurdskom koalicijom bore protiv džihadista.

Trampova odluka je izazvala iznenađenje kako u SAD tako i u svetu. Ministar odbrane Džejms Matis je dan posle odluke podneo ostavku, dok su zemlje saveznice SAD u Siriji, među kojima Francuska, Velika Britanija i Nemačka izrazile veliku zabrinutost.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR