KRAJ: Cibona - Crvena zvezda 54:76

Novosti online

22. 12. 2018. u 16:30

Srpski šampion je ubedljivim trijumfom u "Draženovom domu" zadržao maksimalan učinak posle 12. kola regionalnog takmičenja

КРАЈ: Цибона - Црвена звезда 54:76

Džo Regland Foto: N. Paraušić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu u meču 12. kola ABA lige i tako zadržali maksimalan učinak na Jadranu.

Oba tima su u meč u "Draženovom domu" ušla neporažena na poslednjih pet odigranih utakmica, a srpski šampion je bez većih problema izašao na kraj zagrebačkim "vukovima" - 76:54.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bili Beron sa 16 poena, dok se kod domaćina istakao Marko Ljubičić sa 17 poena.

Crveno-bele u narednom kolu očekuje derbi sa podgoričkom Budućnosti u dvorani "Aleksandar Nikolić".


PRVA ČETVRTINA

Počeo je meč u Zagrebu. Startnu petorku Zvezde čine Regland, Beron, Lazić, Sinamić, Cirbes. Krešimir Ljubičić postiže prve poene na utakmici. Beron pogađa s poludistance. S pet vezanih poena Cirbes odgovara na poene Reli Rosa i Ljubičića (trojka), Zvezda vodi prvi put na meču - 9:7. Beron pogađa svoju prvu trojku, serijom 8:0 crveno-beli dolaze do plus pet - 12:7, 5. minut.

Marko Ljubičić (pet poena), Rozić i Ros kreiraju seriju Cibone 9:2 za vođstvo domaćih 16:14 u 7. minutu. Simanić poentira iz reketa. Majkl Odžo je odličnom rolom u poslednjih 120 sekundi prve deonice pogurao srpskog prvaka do, dosad najvećih, plus šet na kraju prve deonice. Snažni centar crveno-belih je sa šest poena bio najzaslužniji za seriju Zvezde 10:2 kojom su Tomićevi izabranici na kraju prvih 10 minuta došli do vođstva 24:18.


DRUGA ČETVRTINA

Poenima Nenadića i Simanića (trojka), crveno-beli na otvaranju drugog perioda dolaze do prve dvocifrene prednosti na meču - 29:18, 11. minut. Markota i Marko Ljubičić (trojka) su na trenutak vratili domaćina na jednocifren minus (29:23, 13. minut), ali su Davidovac (četiri poena) i Perperoglu (trojka od tablu, preko ruke) ponovo odlepili goste na sigurno rastojanje - 36:23, 15. minut. Velić traži tajm aut.

Posle dva ubačena bacanja Marka Ljubičića (13 poena od 25 Ciboninih) Cibosi su zonskom odbranom uspeli da izbace Zvezdu iz napadačkog ritma, ali su čak pet napada prokockali na minus 11, pa su Tomićevi izabranici uspeli da ostanu na dvocifrenom plusu. Posle dužeg perioda bez koša na obe strane Perperoglu pogađa u kontranapadu - 38:25, 18. minut.

Trojkama Marića i Markote u poslednih 80 sekundi druge deonice Cibosi su uspeli da na veliki odmor odu sa jednocifrenim zaostatkom. Imali su priliku da još više smanje prednost Zvezde, ali je u poslednjem napadu Marić promašio šut van linije 6.75. Posle prvih 20 minuta igre crveno-beli vode 38:31.

TREĆA ČETVRTINA

Konfuzan početak trećeg perioda, domaći su izgubili tri, gosti dve lopte u prvih pet napada trećeg kvartala. Na isteku drugog minuta igre Regland pogađa posle prodora, na drugoj strani uzvraća Marko Ljubičić. Lazić poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje za novo dvocifreno vođstvo crveno-belih 43:33, 23. minut.

Još dve izgubljene lopte Zagrepčana trojkom uz faul, pa pogođenim bacanjem kažnjava Beron - 47:33. Marić vezuje dva precizna šuta van linije 6.75, ali Beron i Regland održavaju goste na dvocifrenom plusu - 51:39, 25. minut. Promašeni zicer Reglanda kažnjen je trojkom Marića u polukontri, Cibona je ponovo na jednocifrenom zaostatku - 52:44, 27. minut.

Odžo je nerešiva enigma za odbranu Cibosa, uz malu pomoć Perperoglua i Davidovca crveno-beli u poslednji minut trećeg kvartala ulaze sa plus 12 - 60:48. Na poslednji dvominutni odmor odlazi se vođstvom Zvezde 60:48.

ČETVRTA ČETVRTINA

Obe ekipe su prokockale uvodne napade u četvrtom kvartalu, ,Odžo na isteku napada postiže prve poene. Marko Ljubičić na drugoj strani poentira iz prodora, ali ubrzo pravi četvrti prekršaj. Ne uspevaju košarkaši Cibone da iskoriste Zvezdine ofanzivne propuste, pa Regland s poludistance i Perperoglu posle ofanzivnog skoka postižu poene i odlepljuju goste na plus 16 - 66:50, 34. minut.

Posle minuta odmora, koji je pozvao Velić, Marko Ljubičić gubi loptu, a na drugoj strani Odžo sa dva ubačena penala usmerava Zvezdu ka mirnoj završnici. Crveno-beli na polovini završnog kvartala imaju, dosad najvećih, plus 18 - 68:50. Gilbert promašuje šut za tri poena na isteku napada, Odžo hvata ofanzivni skok posle promašene trojke Berona. Snažni centar gostiju asistira Beronu, koji iz drugog pokušaja ne promašuje.

Još jedan loš napad domaćih, Markota pravi nesportski prekršaj nad Perperogluom. Iskusni grčki internacionalac je polovičan s linije penala, potom promašuje otvoren šut za tri - 72:50, 37. minut. Gilbert vezuje četiri poena, Nenadić vraća Zvezdu na plus 20 - 74:54, 39. minut.

Crveno-beli su ostvarili 12. regionalni trijumf iz isto toliko utakmica, u "Draženovom domu" su slavili 76:54.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

deda

22.12.2018. 17:30

Ovako nastavite do kraja.Ja sam partizanovac ali navijam za vas raduje me svaka pobeda nasih sportista.