Prvi u Južnoj Americi, treći na svetu: Čarobnjak Gonzalo Martinez začarao Kašimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.12.18. | 16:44

River ubedljiv protiv šampiona Azije - 4:0

River Plejt je osvojio utešno treće mesto na klupskom prvenstvu sveta zahvaljujući laganom slavlju nad Kašimom u Abu Dabiju. Prvak Azije je podbacio u završnici takmičenja, nakon poraza od Real Madrida u polufinalu, doživeo je potop i u borbi za treće mesto - 0:4 (0:1).

River je igrao svoj fudbal tek od sredine drugog poluvremena. Kašima se držala do 24. minuta, kada je Zukulini glavom nakon centaršuta De la Kruza savladao nemoćnog Kvona, a otpor azijskog šampiona u potpunosti je srušen u poslednjih dvadesetak minuta kada se dva puta u strelce upisao sjajni Gonzalo Martinez, od čega će je onaj iz trećeg minuta nadoknade, kada je na sjajan način lobovao nemoćnog golmana Kašime, digao na noge publiku na Zajed Sport Siti stadionu. Jedan pogodak na ovoj utakmici bio jer delo Rafaela Borea iz jedanaesterca u 89. minutu.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je Kašiva bila bez šansi na ovoj utakmici, u poslednjim trenucima prvog poluvremena Hiroki Abe je pogodio prečku, dok je u 64. minutu Herman Luks na fenomenalan način odbranio udarac Šome Doija. Ali, prvi naredni pad koncetracije River je surovo kaznio.

Velika je šteta što ekipu Marsela Galjarda nismo gledali u velikom finalu protiv Real Madrida. Tamo će se od 17.30 Kraljevskom klubu suprotstaviti domaćin Al Ain.

Foto: Reuters


tagovi

Gonzalo Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara