Subota, 22.12.2018.

14:35

"Mi smo u BiH zato što moramo, a ne zato što želimo"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska zahvalna Srbiji za podršku koja je najkonkretnija i najbolja od kada postoji RS.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to tako.

“Konačno sam razumeo zašto mi iz RS ponekad više volimo Srbiju nego vi ovde - jer, želimo njen uspeh, da bude jaka i moćna. Nama preostaje samo da vas volimo. Vi, ponekad suočeni sa problemima svakodnevnice, možda i zaboravite ponešto, a mi nikad ne zaboravimo Srbiju i uvek smo okrenuti vama”, rekao je Dodik na 10. Kongresu SPS.

Kako je dodao, veruje da RS i srpski narod zavređuju i imaju pažnju Srbije.

Srbija je žrtvovala u nekim vremenima svoju stabilnost i bila nam podrška, Srbija je ta koja je bitno uticala da se formira RS, davala podršku sve vreme, rekao je Dodik.

“Mi to nismo i nećemo zaboraviti, zato vam vraćamo ljubavlju koju imamo”, rekao je on.

Naveo je da raspad bivše zemlje nije bio pravedan za srpski narod.

“Mi smo u BiH zato što moramo, a ne zato što želimo, izloženi smo značajnom pritisku međunarodnog faktora, koji je devastirao Dejtonski sporazumu u delu naših prava i u u stalnoj smo borbi da se izborimo za ono što smo stekli tim sporazumom”, ističe Dodik.

Ostajemo posvećeni stabilnosti i miru, ne tražimo više od onoga što nam je garantovano Ustavom i zato nam je podrška Srbije potrebna i zato je i dobijamo, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: