STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD NIŠA: Sine, mama ti je poginula, nisam smeo da ti kažem! POTRESNA SVEDOČENJA PREŽIVELIH PUTNIKA!
Foto: M.S.

preživeli putnici i rođaci stradalih neuteŠni posle nezapamćene tragedije

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD NIŠA: Sine, mama ti je poginula, nisam smeo da ti kažem! POTRESNA SVEDOČENJA PREŽIVELIH PUTNIKA!

Crna Hronika -

Tragedija Dvoje tinejdžera i tri odrasle osobe poginuli su u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša. Trideset osoba zadobilo je teže i lakše povrede

„Ljudi, udario nas je voz!“, povikali su putnici iz autobusa „Nišekspresa“ u koga je juče oko 7.30 udario voz i prepolovio ga u selu Donje Međurovo kod Niša.

U nezapamćenoj nesreći poginulo je pet putnika iz autobusa, među kojima je dvoje učenika iz dve srednje škole u Nišu, dok je 30 osoba teže i lakše povređeno! Među povređenima ima desetoro učenika niških srednjih škola, jer je ovaj autobus mahom prevozio đake.

foto: M.S.

Razgovor mobilnim

- Bilo je strašno. Autobus koji je išao iz pravca Prokuplja popeo se na šine i tada se začuo prasak. Voz je udario autobus po sredini, gurao ga nekoliko metara i bacio na metalni stub. Autobus se nakon udara bukvalno pocepao napola. Jedan deo vozila ostao je s leve strane pruge, dok je drugi ostao s desne - kaže izvor.

Prema rečima preživelih putnika, svi su upozoravali vozača da nailazi voz.

- Stani, voz! Stani, voz! - vikali su putnici vozaču, a on im je navodno odgovorio: „Spasavajte se kako umete, bežite!“

Učenici N. D. (16) i J. P. (16), koji su čudom ostali živi, ispričali su za Kurir da je vozač u trenutku nesreće pričao mobilnim telefonom.

- On je očigledno mislio da će uspeti da pređe prugu pre voza, jer voz nije brzo išao. Na tom prelazu mašinovođe obično uspore i trube, a tako je bilo i sada. Mi smo sedeli na zadnjim sedištima i u trenutku udarca smo odleteli na drugu stranu vozila. Užasne scene su bile posle sudara. Krv na sve strane, ljudi su kukali - kažu učenici.

Drugi preživeli posvedočili su da su putnici koji su sedeli na sredini autobusa poispadali.

- Nekoliko njih je ostalo da leži u snegu. Neki su uspeli da ustani, neki nisu mogli. Svi su bili unezvereni i preplašeni - kaže jedan od preživelih putnika.

Na mesto nesreće ubrzo su stigli Hitna pomoć, policija i vatrogasci.

- Lekari nisu znali kome prvo da pomažu. Neki su bili ispod autobusa, neki su bili zarobljeni u olupini, pa su vatrogasci morali da ih vade. Toliko je bilo strašno da su čak i policajci plakali dok su izvlačili učenike - kaže izvor.

foto: Kurir

Zdrobljena žena

Jedan lekar iz Hitne pomoći ispričao je da mu je najteže bilo dok je izvlačio leš žene koji je bio zarobljen ispod autobusa.

- Nesrećna žena je bila skroz zdrobljena. Kada sam počeo da je izvlačim, shvatio sam da izvlačim polovinu njenog tela, a da je druga polovina ostala zarobljena - prepričao je lekar.

Iz „Nišekspresa“ tvrde

VOZAČ JE ISKUSAN

Novica Tasić, zamenik direktor firme „Nišekspres“, rekao je juče da ne želi da spekuliše o uzrocima saobraćajne nesreće dok svoj deo posla ne završe istražni organi, ali je istakao da se mora uzeti u obzir da je pružni prelaz bio neobezbeđen.

- U ovom trenutku ne mogu da govorim o odgovornosti vozača autobusa. Mogu da kažem da je on ispunjavao sve zakonske uslove za obavljanje svog posla. On je 17. jula 2017. prošao sistematski pregled, koji se prolazi na dve godine, i ispunjavao je sve uslove za vozački posao. Vozač ima 31 godinu, ima radno iskustvo od pet godina i devet meseci, a u našoj firmi je godinu i po dana. U četvrtak je smenu završio u 16.45 sati, a u petak je počeo da radi u 6.25, što pokazuje da su ispunjeni uslovi i u pogledu dužine obaveznog odmora. Autobus je kontrolisan, vozač je testiran na alkohol i bili su ispunjeni svi uslovi da počne s radom - rekao je Tasić i dodao da je više puta upozoravao nadležne na neadekvatno obezbeđene i opremljene pružne prelaze.

Mašinovođa loše

ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI

Kako saznajemo, mašinovođa, koji nije uspeo da se zaustavi na vreme, nalazi se u teškom psihičkom stanju.

- On ima i fizičke povrede, ali je i psihički veoma loše. Nalazi se u nervnom rastrojstvu, zbog čega je smešten na psihijatriju i lekari neprestano paze na njega. On ne prestaje da plače i pita se da li je mogao da izbegne nesreću. Tvrdi da je upozoravao vozača autobusa, svirao i kočio, ali džabe... - kaže naš izvor i dodaje da se tragedija dogodila nedaleko od stanice.

- Voz je primio putnike i krenuo iz stanice. Samo 600 metara dalje desila se katastrofa. Voz nije brzo išao, ali svejedno, on ne može da se zaustavi u momentu - kaže izvor.

Kurir / M.S. - J.R. – D.S.

Foto: M.S.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE JOŠ:

Crni petak

PUTNICI U SU VIKALI VOZAČU: STANI, STANI, IDE VOZ!

Promenite zakon o izvršenju i obezbeđenju

KURIROVA AKCIJA: ZAŠTITITE NAROD OD IZVRŠITELJA KRVOPIJA

Amerika promenila politiku prema Kosmetu

TRAMPOVO REŠENJE JE RAZGRANIČENJE: ZA TO MOŽE DA DOBIJE NOBELOVU NAGRADU

Potomci protiv predaka

ČAST I BRUKA ŽIVE DOVIJEKA: ĐETIĆI I SA GROBOVA PREDAKA UKLANJAJU TRAGOVE SRPSTVA

Inicijativa

SVAKI SEKS BEZ JASNOG PRISTANKA JE SILOVANJE

Folker rešava probleme iz prošlosti

DARKO LAZIĆ HOĆE DA SE ŽENI U OKTOBRU: UBRZAVA RAZVOD OD ANE SEVIĆ

Izložba

GLOGOVČEVE FOTOGRAFIJE RASPLAKALE BEOGRAĐANE

Turci kupuju Zvezdinog kapitena

TRABZON ZAGRIZAO ZA SAVIĆA

DANAS U KURIRU POKLON KUVAR NAŠA NAJLEPŠA: Recepti za najukusnija novogodišnja slana predjela

Novogodišnji praznici su pred nama, a to znači da treba planirati i prazničnu trpezu za porodicu i prijatelje.

Danas uz dnevne novine KURIR dobijate poklon kuvar Naša najlepša sa preko 40 ukusnih recepata za novogodišnja slana predjela.

Otkrivamo vam samo jedan mali deo recepata koji vas čekaju danas: kuglice od sira, bele kocke, slani mlečni kolač, slani išleri, cvetići sa susamom, nadevene korpice sa susamom, ružice, slane oblande, pikantne korpice, kockice od mlevenog mesa...

Čitajte KURIR, jer uvek dobijate više!

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track