Makronov odgovor žutim prslucima: U pravu ste

Francuski predsednik Emanuel Makron odgovorio je rečima "U pravu ste" potpisnicima peticije "Žutih prsluka" u kojoj se traži smanjenje cena goriva na benzinskim pumpama.
"Dragi svi, doživeli ste kao udarac bičem povećanje cena goriva i odlučili ste da reagujete peticijom. Čuo sam vašu poruku i direktno vam odgovaram: U pravu ste", odgovorio je Makron na peticiju koju je potpisalo 1,15 miliona ljudi.
 
Francuski predsednik je rekao da je akcija protiv klimatskih promena "neophodna borba" i da ekološki problemi o kraju sveta i finansijski problemi gradjana na kraju meseca ne smeju da budu u suprotnosti.
 
Makron je naveo da posle 18 meseci na vlasti promene koje se vode nisu još dovoljno vidljive, kao i da želi nastavak dijalog s gradjanima. Podsetio je da je vlada povukla odluku o povećanju poreza na gorivo i dodao da tokom zime neće biti povećanja cena struje i gasa.
  • Bob Rock

    21.12.2018 21:34
    @sasa i @N
    Ali pogledajte šta su Francuzi uradili da bi im onaj rekao da su u pravu. I ovo je prvo govorio da mogu da protestuju, ali on neće smanjiti cene goriva. A oni se bune ne samo zbog goriva, nego i mnogo čega. Od starta on njima "steže kaiševe", a sad je u fazonu "heheh, jeste, u pravu ste za gorivo, hajde na to da zaboravimo" nadajući se da će narodu biti to dovoljno, i da neće ići do graja tražeći da se isprave sve nepravde koje je Makron doneo. Nema demokratije bez malo nasilja.
  • sasa

    21.12.2018 19:22
    1.5% je dovoljno
    U civilizovanim zemljama je dovoljno da 1,5% stanovnistva potpise peticiju i drzavi zada udarac (francuska ima 67 miliona stanovnika). U Srbiji tih 1,5% stanovnistva je samo 105.000 stanovnika, a Vucic je rekao da nece ni 5 miliona gradjana da saslusa - sta reci vise...
  • N

    21.12.2018 16:01
    Kad ce nas predsednik reci:
    "Narode u pravu ste. Ne treba da bijemo, klevetamo, hapsimo bez povoda, ne hapsimo kad treba, podmicujemo, nepravedno optuzujemo bez dokaza, opstruiramo institucije, neispunjavamo obecanja, lazemo, korumpiramo, krademo, patetisemo, zavaravamo, ubijamo, palimo kuce novinarima, mesamo se u sudstvo, policiju, kupujemo medije, gradimo jarbol, ne gradimo skole i bolnice,..."
    "Zbog toga cu sici sa vlasti i otici da se prijavim policiji, posto sam to obecao na pocetku mandata"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.