Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.12.2018.
21:25
B. Miličić - Vesti A

Crteži i poklon za ministra

Jednu od dve grupe naše dece koja u minhenskom Pravoslavnom centru pohađaju nastavu na srpskom jeziku, nedavno je posetio Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

B. Miličić
Gostu je uručen progodan poklon

On je razgovarao sa nastavnicom Tatjanom Hot, učenicima i njihovim roditeljima, a tom susretu su prisustvovali i predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Srbije zadužen za kulturu, Snežana Miljanić, generalni konzul Republike Srbije u Minhenu sa svojim saradnicima. U ime sveštenstva Crkvene opštine Minhen domaćin je bio protonamesnik Predrag Gajić.

Učenici su ministru poklonili svoje radove koje pripremaju za Novu godinu i Božić, a kroz razgovor su pokazali šta su do sada naučili na časovima srpskog jezika. Ministar Šarčević je izrazio zadovoljstvo ovom posetom i susretom sa nastavnicom, učenicima i roditeljima u Minhenu i obećao dalju podršku organizovanju nastave na srpskom jeziku u Bavarskoj i drugim nemačkim pokrajinama.

Posle susreta sa ministrom Šarčevićem bili su oduševljeni i nastavnica, njeni učenici, ali i roditelji koji su čekajući decu pozvani da budu zajedno sa gostima.

B. Miličić
 

- Svi smo oduševljeni dobrom atmosferom i neposrednošću ministra, koji je pohvalio učenike za ono što su do sada naučili na časovima dopunske nastave. Deca su s njim razgovarala, pevala mu i na kraju poklonila svoje crteže i radove kao izraz zahvalnosti - kaže Tatjana Hot.
Tokom razgovora sa decom i roditeljima, ministar Šarčević je istakao da pored Nemačke, dobre rezultate u nastava na srpskom ostvaruje u Francuskoj, Austriji, Švajcarskoj, Grčkoj i na Kipru. Sledeće godine treba da krene nastava i u Čikagu, najavio je ministar prilikom posete Minhenu.

Ima novca za škole u rasejanju

- Drago mi je da su Minhen kao grad i Bavarska kao nemačka pokrajina ušli u krug onih gde smo organizovali nastavu na srpskom jeziku. Mi smo poslali koordinatora za ovu nastavu, doneli novi nastavni plan i program, obezbedili finansijska sredstva i počeli da uređujemo ovu oblast. Država ima novca za ovu namenu. Verujem da će se povećavati broj đaka i škola u Nemačkoj, kao što je to u pokrajinama Baden-Virtemberg, Hesen, Brandenburg i sada Bavarska, jer mi imamo dobru saradnju sa nadležnim ministarstvima - rekao je ministar Mladen Šarčević.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online