Pogba likuje: Murinjo, kačio si se sa pogrešnim! Hteo si od mene da praviš budalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 13:59

„Da li je Lampard osvojo Mundijal kao ja“, pita se Francuz

Mada su prošla dva dana otkako je dobio otkaz, mada je u međuvremenu klub promovisao Ole Gunara Solskjera u trenera do kraja sezone, ostaje Žoze Murinjo centralna tema britanskih medija. Takva je ličnost. Sve što ima dodirne tačke s njim privlači pažnju, tako i način na koji je reagovala svlačionica Mančester junajteda posle objave da Portugalac više nije šef struke.

Kao što se i pretpostavljalo, razvredrilo se u Sportskom centru „Karington“, a vesnik dobre atmosfere –ako se ona uopšte tako može krstiti posle haosa koji je izazvao – bio je Pol Pogba. Francuski reprezentativac jedva je dočekao smenu Posebnog, ludovao je na društvenim mrežama, a da je jedva dočakao da mu vidi leđa postalo je jasno po reakcijama pred prvi trening posle rastanka sa Žozeom. Jeste tabloid, međutim, dnevnik San otkriva da je Pogba likovao pred saigračima i da je na sva usta slavio smenu trenera.
Mislio je da me napravi budalom! Hteo je da okrene navijače protiv mene. Kačio se sa pogrešnim čovekom“, urlao je Pol.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da je Majk Kerik, koji je baš na Murinjovo insistiranje, prikljčen stručnom štabu, a ostao njegov deo i po dolasku Solskjera, pokušavao da smiri centrlanog vezistu rečima kako „niko nije veći od Junajteda, bilo da je igrač, bilo da je trener“ i da je takvo ponašanje jednog fudbalera „neprihvatljivo“.

Pogba nije mario. Isterao je svoje, a San dalje otkriva da je jedini fudbaler Mančestera koji nije podlegao euforičnom raspoloženju u svlačionici bio Romelu Lukaku. Podsetimo, Žoze je Belgijanca doveo iz Evertona pre sezonu i po, a juče je objavljeno da je snažni napadač jedan od četvorice igrača, zajedno sa zemljakom Maruanom Felainijem, te Nemanjom Matićem i Ešlijem Jangom, koji je smogao snage da ode do kancelarije i popdzdrvi se sa odlazećim šefom struke.

Pogba nije. Nisu ni ostali, ali se niko od njih nije toliko zakrvio sa trenerom kao Francuz. Bio je delo klana koji je rušio Murinja, na kraju je uspeo, jer je i svesno igrao lošije od očekivanog, zbog čega je preseljen na klupu, a kad je – bar tako tvrdi San – jednom prilikom tokom oktobra Žoze tražio od bivšeg prvotimca Juventusa da bude nalik Frenku Lampardu ovaj mu se usprotivio kontrom: „da li je on osvojio Mundijal kao ja?“

Nek’ je Bog u pomoć Ole Gunaru Solskjeru.

FOTO: Reuters


tagovi

Pol PogbaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara