Vesti

0

Dačić primio novog ambasadora Argentine

Autor: MIM

Izvor: Beta

Dačić primio novog ambasadora Argentine

Izvor: Foto: Beta / MSP / Ognjen Stevanović

U razgovoru je istaknuto da je Argentina jedan od najvažnijih partnera Srbije u regionu Latinske Amerike i šire, sa kojim Srbiju vezuju dugogodišnje prijateljstvo, odlični odnosi i zajedničko zalaganje za poštovanje međunarodnog prava, navodi se u saopštenju.

Ambasador Savels je podsetio na dugu istoriju odnosa i na bliskost stavova dve zemlje po brojnim pitanjima, uključujući poštovanje principa teritorijalnog integriteta.

Pored potvrde političke podrške Argentine Srbiji, ukazao je na nameru da aktivnim delovanjem doprinese unapređenju saradnje u nizu oblasti, kao što su poljoprivreda, energetika, saradnja na planu kulture i druge.

Dačić je preneo zahvalnost Srbije na principijelnoj podršci Argentine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i ukazao na interes da se sa Argentinom intenzivira politički dijalog na svim nivoima kao i da se unapredi saradnja u svim oblastima, a pre svega na ekonomskom planu.

 

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Indonezije Harija Kandua

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Indonezije u Srbiji Harija Кandua, uoči završetka njegovog mandata i zahvalio mu na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Foto: Beta / MSP / Ognjen Stevanović

Dačić je izrazio uverenje da će višedecinijski prijateljski odnosi dve zemlje nastaviti da se unapređuju, posebno u oblasti ekonomske, parlamentarne, obrazovne, naučno-kulturne i sportske saradnje, navodi se u saopštenju.

Dačić je rekao da postoji visok stepen razumevanja Srbije i Indonezije po ključnim pitanjima i posebno izrazio zahvalnost Indoneziji na "principijelnom i nedvosmislenom stavu nepriznavanja" jednostrano proglašene nezavisnosti Кosova, kao i na kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Sagovornici su potvrdili obostranu spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga na visokom nivou, a Dačić je izrazio nadu da će ministarka inostranih poslova Indonezije Retno Marsudi posetiti Srbiju tokom 2019. godine.

Ambasador Indonezije Hari Кandu zahvalio je Dačiću na njegovom ličnom doprinosu unapređenju odnosa Srbije i Indonezije i izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralne saradnje, potvrdivši interes Indonezije za dalje jačanje tradicionalno prijateljskih odnosa.

Kandu je zahvalio na odličnoj saradnji u multilateralnoj oblasti, a posebno na podršci Srbije kandidaturi Indonezije za nestalnog člana Saveta bezbednosti UN 2019-2020. godine. On je ponovio čvrst stav Indonezije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i rekao da će taj stav ostati nepromenjen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR