Mutko podneo ostavku na mesto predsednika FS Rusije

Zamenik premijera Rusije Vitali Mutko od danas nije više predsednik Fudbalskog saveza Rusije (RFU).

Umesto Mutka na čelo RFU privremeno dolazi Sergej Prijadkin, predsednik ruske Premijer lige, i to do 22. februara naredne godine kada će biti održan izbori, prenosi agencija Tas.

Kandidati za novog predsednika RFU moraće da dostave prijave do 12. februara.

Mutko, jedan od najzaslužnijih što je Rusija dobila organizaciju letošnjeg Mundijala, završio je drugi mandat na čelu RFU na kome je bio od 2015. godine, a ranije od 2005. do 2009.

Krajem prošle godine "zamrznuo" je tu funkciju na šest meseci nakon što je optužen da je bio na čelu državnog programa za dopingovanje ruskih sportista.

Mutko i Rusija demantovali su bilo kakvu povezanost u nečasne radnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво