Nazivi za 1.779 ulica Beograda

J. D.

19. 12. 2018. u 13:15

Komisija za nazive trgova i ulica usvojila nove predloge. Izmene u ličnoj karti biće besplatne i u roku

Називи за 1.779 улица Београда

Predsednica Komisije Andrea Radulović

KOMISIJA za spomenike i nazive trgova i ulica usvojila je predloge o imenovanju 1.779 ulica u okviru projekta ažuriranja Adresnog registra na teritorijama opština Voždovac, Rakovica, Palilula, Savski venac, Zvezdara i Grocka. Ovaj predlog naći će se i na dnevnom redu u petak, na zakazanoj sednici Skupštine grada, kada bi trebalo da ga odbornici i zvanično izglasaju.

- Cilj nam je da svi građani Beograda dobiju zvaničnu kućnu adresu i na taj način dobiju konačno ispravna dokumenta, kao i da po završetku projekta imamo ažuran adresni registar koji će umnogome unaprediti život građana i rad gradskih službi - istakla je Andera Radulović, predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica. - Građani kojima bude menjano ime ulice ili dobiju novi naziv, biće javno pozvani da promenu urade i u svojim dokumentima besplatno i u datom roku.

Na osnovu elaborata uličnih sistema Republičkog geodetskog zavoda na teritoriji glavnog grada, evidentirano je 5.174 ulica bez naziva i kućnog broja. Novi nazivi ulica biće dodeljeni po imenima velikana našeg glumišta, dok će se neki delovi pojedinih opština izdvojiti po tome što će ulice u naseljima biti posvećene književnicima, sportistima, palim pilotima i starim zanatima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

DzSvetac

19.12.2018. 14:28

Bravo tako rade odgovorni , pogotovoBRAVO za onaj deo sa rokom za besplatnu izmenu novog naziva ulice u ličnoj karti ...

jovovic

20.12.2018. 00:03

Samo nemojte vise menjati imena ulicama! Narocito vracanje na "stari naziv" jer tih koji se secaju starog imena vise i nema, a pravite posao i troskove narodu i postarima.

Ne može nam niko ništa

20.12.2018. 22:32

@jovovic - ljuta administracija mora da radi, čak i isti posao ako mora po nekoliko puta