KNJAŽEVAČKI SLUČAJ: Dete pobeglo od hranitelja pa zatrudnelo

Lj. TRIFUNOVIĆ

19. 12. 2018. u 10:37

Nadležne službe mesecima nisu znale da N. H. (12) iz Trstenika živi u Knjaževcu sa D. Dž. (16). Oboje plakali kada je dečak uhapšen. Tvrdili da će se venčati čim budu mogli

КЊАЖЕВАЧКИ СЛУЧАЈ: Дете побегло од хранитеља па затруднело

Depositphotos

DEVOJČICA N. H. (12), koja je sa D. Dž. (16) iz Knjaževca ostala u drugom stanju, počela je da živi sa njim nakon što je pobegla iz hraniteljske porodice, saznaju "Novosti". Ona je kod hranitelja boravila po preporuci Centra za socijalni rad, a pobegla je u maju i do decembra nije se znalo gde je!

N. H., čija majka je često menjala mesto boravka, se posredstvom društvenih mreža upoznala sa D. Đ. iz Knjaževca.

- Počeli su da ćaskaju, a devojčica mu je kazala da je u hraniteljskoj porodici - nastavlja naš sagovornik. - Dopisivanje je trajalo nekoliko meseci, a u međuvremenu je D. Dž. više puta dolazio da se vidi sa N. H. Konačno, pitao ju je da li bi došla kod njega u Knjaževac da živi sa njim.

Maloletnica je navodno pristala, ali nije imala para, pa je D. Dž. sa prijateljem došao došao do N. H. na dogovorenom mestu.

- Nakon što su došli u Knjaževac, N. H. je počela da živi u kući D. Dž. - nastavlja naš izvor. - To se sve desilo početkom maja, a posle izvesnog vremena devojčica je ostala u drugom stanju i sada je u četvrtom mesecu trudnoće.

I dok su D. Dž. i N. H. pravili planove za budućnost, dotle ja za devojčicom trajala potraga.


Centar za socijalni rad u Trsteniku

- Ona se u međuvremenu izlogovala sa društvenih mreža i izbrisala sve poruke - nastavlja naš izvor. - Potraga za njom je trajala od maja sve do početka decembra, kada je organe reda trag doveo do Knjaževca.

Međutim, kada je policija došla u kuću u kojoj je D. Dž. živeo u vanbračnoj zajednici sa N. H. videli su da je devojčica trudna.

- D. Dž. je tada bio priveden, a N. H. je molila policiju da ga ne hapsi - nastavlja naš izvor. - Ona je plačući govorila da voli D. Dž. i da želi da se uda za njega, čim im to zakon bude dozvoljavao. Međutim, policija je morala da postupi po dužnosti.

Dok su privodili D. Dž., kome se na teret stavlja krivično delo obljube nad detetom, i on je molio policajce da ga ne razdvajaju od N. H.

- Plakao je kao kiša - nastavlja naš sagovornik. - Kroz suze je govorio da voli N. H. i da će se oženiti njome čim im zakon to bude dozvolio. Molio ih je da ga ne razdvajaju od nerođenog deteta.

Međutim, policija ga je uhapsila i D. Dž. je u pritvoru proveo nekoliko dana, nakon čega je pušten na slobodu. U međuvremenu, N. H. je pregledana na Odeljenju ginekologije Zdravstvenog centra u Zaječaru, gde je ustanovljeno da, imajući u vidu njene godine, trudnoća protiče u najboljem redu.

- Nakon pregleda, N. H. je smeštena u jednu hraniteljsku porodicu u Kraljevu. Odatle je već sutradan pobegla. Centar za socijalni rad joj je dodelilo nove hranitelje u Trsteniku, ali i od njih beži - kaže izvor. - Nova porodica joj je dodeljena u Timočkoj krajini i tu će biti do porođaja.

VEŠTAČENjE OCA I MAJKE

KAKO smo saznali, planirana su veštačenja mentalnog stanja dvoje maloletnika.

- Nakon što se N. H. porodi, doneće se odluka šta dalje - ističe naš sagovornik. - Ako se pokaže da su ona i D. Dž. sposobni da se staraju o detetu, verovatno će im se dozvoliti da vode brigu o njemu. U protivnom, beba će biti uzeta od majke i smeštena u hraniteljsku porodicu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

kome se na teret stavlja krivično delo obljube nad detetom

19.12.2018. 11:30

Piš živi, a i on još dete, 16 godina, koji ni ličnu kartu još nema.

Saša Ranđelković, Beograd

19.12.2018. 11:48

Dati im kao i uvek finansijku podršku i novčanu pomoć, ionako su to cigani ili muslimani a njima uvek treba.

dobrovoljac

19.12.2018. 12:39

desilo se sta se desilo sada im treba pomoci a ne praviti probleme.Momak od 16g u kuci a nigde se nespominje cija je kuca i kako placa racune i hranu ako ima roditelje bolje mogu da pomognu oko bebe i savetima.U svakom slucaju simpaticniji slucaj od silikonskih nakaza i narkomanskih likova iz velikih gradova.

Slavko

19.12.2018. 14:49

Koliko ste cinični tuđim životima. Oni nisu ni cigani ni muslimani. Oni su ljudska bića. Čim su sposobni da se oplode, znači zreli su fizički. To što zakon tretira zrelos u 18 godina, taj zakon je od pre 100 godina. Danas i predškolska deca više znaju nego pre od 20 godina. Ja sam mislio da su hraniteljske porodice humane i usvajaju nezbrinutu decu. Sada vidim da su grabežljivi za novac. Proverite dali se taj dobijeni novac utroši na dete. Nije!

Aleksandar Marinković

19.12.2018. 20:59

Gde su im roditelji ja sam šokiran nemogu da verujem stvarno zgrožen sam