Ukoliko padnete na ledu, imobilišite povredu i kod lekara VIDEO

Sneg i temperature ispod nule zaledili su ulice pa su prelomi kostiju najčešća dijagnoza ovih dana. Kako ublažiti pad, koliko traje oporavak i kako reagovati objasnio je zamenik direktora Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" doktor Nemanja Slavković.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

10:25

Ukoliko padnete na ledu, imobilišite povredu i kod lekara VIDEO
Foto: Thinkstock

"Pacijenti koji su inače slabije pokretni ni ne treba da izlaze napolje, a pokretniji da se adekvatno obuku, pre svega obuću sa dobrim đonom. Da se nigde ne žuri i posebno pažljivo da se korača na stepenicama."

Doktor Slavković kaže da se kod lakših preloma ne mora odmah prepoznati da je prelom.

"Veći prelomi više i bole i odmah je pacijentu jasno da je prelom u pitanju. U svakom slučaju, potrebno je odmah imobilisati ekstremitet, postaviti nešto smrznuto na otečenu regiju i obavezno kod lekara."

Razgovor sa doktorom u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom" možete pogledati u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: