Policija: Nismo na prodaju, nećemo 300 EUR bonusa

Francuska vlada predložila je da se policajcima koji su obezbeđivali Pariz tokom protesta da bonus na platu od 300 evra, što su oni odlučno odbili.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

08:03

Policija: Nismo na prodaju, nećemo 300 EUR bonusa
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Agencija AP navodi da nije jasno da li će ovi bonusi "ugasiti" bes među policajcima. Prethodnih dana, intezivno teku pregovori između policijskih sindikata i zvaničnika francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, oni su u utorak prekinuti nakon tri sata razgovora.

"Nismo na prodaju i ne možete nas kupiti. Kriza sigurno neće biti rešena ovim bonusom", rekao je jedan od predstavnika sindikata.

Bonus bi trebalo da bude isplaćen za 111.000 policajaca i koštaće 33 miliona evra, a o tome će se u Skupštini raspravljati na sednici o budžetu za 2019. godinu.

Policijski sindikati umesto bonusa traže nadoknadu za nekoliko hiljada sati prekovremenog rada koji su se nakupili za poslednjih nekoliko godina. Kako navodi AP, pregovori između policijskih sindikata i zvaničnika francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova biće nastavljeni danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: