Sloga: Prijava protiv visokog funkcionera SNS zbog ucena radnika Krušika 1Darko Glišić Foto: sns.org.rs

Udruženi sindikat Sloga podneće krivičnu prijavu protiv predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika opštine Ub Darka Glišića zbog zastrašivanja radnika, opstrukcije rada i namere gašenja sindikata Sloga HK Krušik Valjevo.

U saopštenju sindikata navodi se da Glišić zloupotrebljava svoj politički položaj i preko ljudi koje je zaposlio u Krušiku zahteva da se svi zaposleni na osnovu ugovora o radu iščlane iz Sloge.

Zahteva se da svi fotografišu istupnice kako bi dokazali iščlanjenje i time obezbedili produžetak ugovora o radu, što je brutalno egzistencijalno zastrašivanje, jer su ugovori već produženi svima, navodi se u saopštenju.

Sloga je poručila aktuelnoj vlasti da se nisu uplašili političkih pretnji i da će pored podnošenja krivične prijave obavestiti i sve relevantne međunarodne institucije koje se bave pitanjem rada i ljudskim pravima, uključujući i predstavnike Saveta Evrope koji će 4. februara doći u Srbiju, „o tome kakvim se sve nezakonitim radnjama vlast u Srbiji obračunava sa sindikatom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari