Vesti

0

Savez za Srbiju: Ne priznajemo izbore dok ne budu fer i slobodni

Autor: SA

Izvor: Beta

Savez za Srbiju: Ne priznajemo izbore dok ne budu fer i slobodni

Zelenović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su tokom lokalnih izbora u Lučanima prikupili dovoljno "krunskih dokaza" koji govore da izbori nisu fer i slobodni i najavio da će biti dostavljeni nadležnim telima u Srbiji, ambasadama, EU i srpskom parlamentu.

Lider Dveri i jedan od osnivača SzS Boško Obradović rekao je da su na izbore u Lučanima izašli kako bi dokumentovali dokaze o neregularnim izborima, "vrhuncu diktature i totalitarizma" i predstavili ih Srbiji i čitavom svetu.

Obradović je zatražio hitnu ostavku državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, koja je na dan izbora bila u policijskoj stanici u Guči.

"Tražimo hitnu smenu Dijane Hrkalović sa mesta državne sekretarke, jer ne sme da mafija ima državnog sekretara i ne sme da se državni aparat stavlja u službu SNS kako bi se pokrali još jedni izbori", rekao je Obradović.

On je izneo nekoliko primera izbornih neregularnosti koje su predstavnici SzS prijavljivali, ali na koje policija nije reagovala, poput neregistrovanih automobila koji su kružili opštinom Lučani i paralelnih spiskova.

Obradović je kazao da policija nije saslušavala ni privodila u takvim slučajevima, već je privodila opozciju koja je ukazivala na neregularnosti.

On je pozivao građane da se pridruže u subotu 22. decembra nastavku protesta i pokažu da su spremni da se bore za svoja prava, slobodu medija, izbora i da se bore protiv nasilja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR