TRAGEDIJA PORODICE GOJAK: Traže pravdu za smrt deteta u bolnici

M. Sekulović / M. Drobnjak

18. 12. 2018. u 08:51

Porodica Gojak iz Pljevalja ne miri se sa gubitkom svog mezimca Milosava (18). Otac Željko najavljuje podnošenje tužbe Vrhovnom državnom tužilaštvu

ТРАГЕДИЈА ПОРОДИЦЕ ГОЈАК: Траже правду за смрт детета у болници

Otac nezadovoljan lekarima u Pljevaljskoj bolnici Foto M. Drobnjak

TRAGEDIJA porodice Željka Gojaka iz Pljevalja, čiji je sin Milosav (18), pod nesvakidašnjim okolnostima umro posle lečenja u Opštoj bolnici u Pljevljima, za sada je, prema dopisu koji je glavi uzorne familije stigao iz Osnovnog državnog tužilaštva - stavljena "ad akta". Međutim, Željko se ne miri sa, kako tvrdi, birokratskim i neetičkim ponašanjem ne samo činovnika u tužilaštvu, lekara pljevaljske bolnice, već i stručnjaka Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, na čiji rad ima bezbroj pritužbi.

- Podneću vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću krivičnu prijavu protiv nekih lekara iz Pljevalja, ali i članova Sudsko-medicinskog odbora, za koje sumnjam da su pokušali da sakriju nestručnost, nemar i javašljuk svojih kolega iz Pljevalja - kaže Željko, koji pravdu ne traži samo kao otac kome bol razdire dušu, već i kao građanin, kako se ovo ne bi nikome više desilo.

Nesrećni Željkov sin Milosav (18), 3. septembra prošle godine povređen je prilikom prevrtanja traktora u selu Maoče, a posle dolaska u bolnicu u Pljevljima odstranjena mu je slezina.

- Kada je trebalo da izađe iz bolnice, lekari su utvrdili da se formirao tromb. Danima smo čekali da se obavi snimanje u pljevaljskoj bolnici ili u privatnoj ambulanti gde postoji taj uređaj, ali je lekar bio odsutan. Nikome nije palo na pamet da mi dete pošalje u Klinički centar Crne Gore na snimanje krvnih sudova jer za taj pregled u pljevaljskoj bolnici nije bilo uslova - priča Željko, i navodi da su mu lekari posle operacije kazali da je sve u redu.


Milosav Gojak Foto Privatna arhiva

- Umro je pred privatnom ordinacijom dr Novice Stanića. Samo se srušio...Sve ono što se dešavalo daje mi pravo da sumnjam da su lekari postupali nestručno, nesavesno, a da je deo medicinske dokumentacije o smrti mog sina falsifikovan - kaže Željko.



ISTRAŽIVANjA

- IZ medicinske dokumentacije koju su veštačili lekari iz Beograda, vidi se da je mom sinu u bolnici strogo bilo zabranjeno ustajanje i kretanje, a članovi SMO tvrde na osnovu "skorašnjih istraživanja da rano ustajanje iz kreveta i kretanje nije povezano sa većom učestalošću novih embolija pluća, progresijom duboke venske tromboze i povećanim mortalitetom". Koja su to novija istraživanja? Gde su objavljena? - pita se Željko, koji smatra da je izveštaj SMO sročen tako da abolira krivce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije