Problemi zbog snega u čačanskim selima, od subote toplije

Od četvrtka u većem delu Srbije pada sneg, a mraz je odneo i treću žrtvu. Glavni putevi su prohodni, ali poledica je i dalje na putevima i trotoarima. U čačanskim selima skoro dva dana nije bilo struje i vode. Od srede malo toplije, dok se lepše vreme očekuje u subotu.

Zbog snega u čačanskim selima pucali su dalekovodi, stubovi, bilo je kratkih spojeva, brojnih kvarova na dalekovodima i trafostanicama.

Neka sela su više od 40 sati bila i bez vode i bez struje. Kvarovi su sada sanirani.

Bratislav Zečević iz Gradskog štaba za vanredne situacije kaže da je intervencija civilne zaštite počela sa prvim snegom i da su u prethodna dva dana čišćeni putevi do manastira u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Apeluje na građane koji imaju neki problem, kvarove ili druge štete od elementarnih nepogoda, da to prijave na besplatni broj 088 112 092, koji je dostupan 24 sata.

"Svi stanovnici mogu da prijave problem, neprohodne puteve, potrebu za evakuacijom i zbrinjavanjem. Zahvalio bih se komšijama i rodbini koja nas pozove, kada saznamo za neku situaciju odmah krenemo na teren gde procenjujemo da li je potrebna evakuacija, ili treba dostaviti lekove starijim osobama", kaže Zečević.

Dodaje da toj službi nedostaju ljudi koji će ići na teren, kao i neka mehanizacija, ali da i sa ovim čime raspolažu građani mogu biti spokojni.

Sneg je od četvrtka kada je počeo da pada izazvao probleme u saobraćaju, ali i pri kretanju pešaka.

Mraz je do sada odneo tri života. Tokom jučerašnjeg dana beskućnik iz Prijepolja pronađen je mrtav u Novom Pazaru, a prethodno su u Sremu pronađena dva smrznuta muškarca – jedan u selu Laćarku kod Sremske Mitrovice, a drugi u Šidu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво