Najnovije vesti
Vesti Svet
KONTROVERZNI MLADIĆ IZ SICILIJUMSKE DOLINE Osnivač Vine-a je pronađen mrtav, a sada je ponovo isplivala njegova MRAČNA PROŠLOST

KONTROVERZNI MLADIĆ IZ SICILIJUMSKE DOLINE Osnivač Vine-a je pronađen mrtav, a sada je ponovo isplivala njegova MRAČNA PROŠLOST

Susonivač popularne aplikacije HQ Trivia, Kolin Krol (34), pronađen je mrtav u svom stanu u Njujorku. Pored njegovog mrtvog tela policija je pronašla opojna sredstva, zbog čega se veruje da je umro usled predoziranja drogom.

Kolin Krol Foto: Colin Kroll / Facebook
Kolin Krol

Devojka izvršnog direktora (CEO) HQ Trivie i suosnivača video platforme Vine zamolila je policiju da proveri da li je Krol dobro jer već neko vreme nije mogla da dođe do njega.

- Danas smo saznali za smrt našeg dragog prijatelja i suosnivača Kolina Krola. S dubokom žalošću se s njim pozdravljamo i izražavamo saučešće njegovoj porodici i prijateljima - napisao je HQ u izjavi.

S njim se na Tviteru oprostio i njegov prijatelj i poslovni saradnik Rus Jusupov, takođe jedan od osnivača HQ Trivije.

- Teško sam primio vest o smrti mog prijatelja i poslovnog saradnika Kolina Krola. Moje molitve idu njegovoj porodici i svima koji su ga voleli. Zauvek ću ga pamtiti zbog njegovog velikog srca i dobre duše. Učinio je svet i internet lepšim mestom za život. Počivao u miru.

Kontroverzni život

Njujork post je u septembru pisao o kontroverznom Krolu nakon što je izbran za izvršnog direktora HQ Trivie. Naime, list piše da uprkos tvrdnjama koje su se pojavili navodi o "groznim" i "neadekvatnim" interakcijama sa ženskim kolegama. Kompanija Tviter u kojoj je radio, otpustila ga je zato što je postao "loš menažer" i pritom su citirali bivše koleginice, kooje su izjavile da im je bilo neprijatno zbog nejgovog ponašanja.

Međutim, portal Rekord reporter, dodao je na ove navode da nije u kompaniji Tviter bilo prigovora o seksualnom uznemiravanju Krola. Ranije ove godine, Krol se izvinio zato što je govorio takve stvari na radnom mestu, "zbog čega su se neki ljudi osećali nepoželjno i neprijatno".

Kolin Krol
Foto: Colin Kroll / Facebook
Kolin Krol

Šta je HQ Trivia?

HQ Trivia mobilna je aplikaciji za igranje kvizova uživo gde igrači mogu za tačno odgovorena pitanja da dobiju pravi novac. Postala je jedna od najpopularnijih igara, koju je u 2017. godini znalo igrati i oko 400.000 igrača istovremeno. S vremenom je popularnost te igrale opala te u 2018. godini više nije bila među 100 najtraženijih igara na servisu App Store.

Krol je od 2007. do 2009. radio za Jahu, gde je bio menadžer, a nakon toga je radio kao glavni tehnološki službenik u Džetseteru, sajtu specijalizovanom za organizovanje putovanja.