Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.12.2018.

19:02

Savić: Godina kao iz snova, opet ćemo napasti Ligu šampiona

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Vujadin Savić rekao je da je 2018. godina "bila kao iz snova" i obećao da će crveno-beli na proleće igrati još bolje.

Izvor: LN

Autor: LN

Savić: Godina kao iz snova, opet ćemo napasti Ligu šampiona
Foto: Starsport

Savić je istakao da će Zvezda ponovo "napasti" Ligu šampiona.

"Ova 2018. godina bila je kao iz snova, svaki delija treba da bude ponosan na ovo što smo postigli. Obećavamo još bolje igre na proleće. Nismo opušteni, još ništa nije gotovo, ali zadovoljni smo što imamo veliku prednost u odnosu na najbliže konkurente, Radnički i Partizan", rekao je Savić.

Sa kapitenskom trakom oko ruke Vujadin Savić vodio je saigrače u poslednjoj utakmici u 2018. godini. Zvezda je juče pobedila Čukarički sa 2:1 pred zimsku pauzu i odlazak na zaslužen odmor, a taj meč bio je prvi koji je Savić odigrao nakon susreta s Liverpulom.

"Imao sam problem s povredom koji je potrajao nekoliko nedelja. Drago mi je što sam pre kraja godine uspeo da odigram još jedan meč u sezoni. Žao mi je što nisam uspeo da se oporavim za još neki susret u Ligi šampiona, ali znači mi mnogo što sam igrao na Banovom brdu. Još jednom smo dokazali da smo bez premca u Srbiji i otišli smo u odličnom raspoloženju na zasluženi odmor",
rekao je on.

Duel na Banovom brdu bio je prvobitno planiran za subotu, ali su nevreme i velike količine snega odložili meč koji je, posle velikih napora da se teren očisti, odigran u nedelju.

"Kada čekate utakmicu čiji početak se pomera iz sata u sat sigurno da se stvori nervoza. Ipak, trener Vladan Milojević i njegov stručni štab su uradili sve da budemo potpuno relaksirani, psihološki su nas pripremili za meč i kad god da je bio zakazana, mi bismo igrali i pobedili. Bili smo odlučni u tome da pobedom završimo 2018. godinu", rekao je Savić.

Zvezda je sezonu počela sredinom jula i odigrala veliki broj utakmica.

"Imali smo dugu sezonu, 37 utakmica je iza nas. Počeli smo pripreme u junu, prošlo je šest meseci u punom ritmu igranja sreda pa nedelja. Sve smo to prebrodili, još jednom smo dokazali da možemo. Navikli smo se na evropski ritam, jer već drugu godinu igramo tako. Stekli smo veliko iskustvo i to će nam mnogo značiti u sledećoj godini".

Štoper Zvezde je na kraju imao poruku i za navijače.

"Naši navijači mogu da očekuju još uspešniju 2019. godinu. Pravi zvezdaši sa mnogo optimizma treba da uđu u novu godinu. Naši ciljevi su poznati, dupla kruna, a potom i ponovo napad na Ligu šampiona. Svi smo videli kako izgleda Liga šampiona i koliko su ljudi srećni kada se mi takmičimo sa najboljima. Želimo uvek da priuštimo to našim navijačima", zaključio je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve