Grad Novi Pazar odustao od kupovine objekata TK "Raška" 1Foto: vikipedia

Grad Novi Pazar odustao je od potpisivanja ugovora za kupovinu fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata „Raška“ u stečaju, potvrdjeno je večeras radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.

Gradska uprava je početkom decembra ponudom od 84 miliona dinara pobedila na javnoj licitaciji za kupovinu tih objekata, što je bila gotovo šestostruko veća cena od početnih 15,2 miliona dinara.

Nakon odustajanja lokalne samouprave stečajni upravnik će objekte ponuditi novopazarskom preduzetniku Ameru Hadžifejzoviću koji je, kao fizičko lice, tokom nadmetanja za njih ponudio 78 miliona dinara.

Ukoliko i on odustane od kupovine, stečajni upravnik TK „Raška“ će raspisati novu prodaju.

Objekti koji su nuđeni na prodaju nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu.

Ranije je najavljeno da će, ukoliko sve bude išlo po planu, izgradnja toplane na biomasu u Novom Pazaru mogla početi na proleće iduće godine, a da bi ona mogla biti stavljena u pogon početkom grejne sezone.

Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari