Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.12.2018.

16:28

Indijac koji je postao najmlađi strelac lige i prevarant u isto vreme

Indijski fudbaler Gurav Muhi uspeo je da obmane javnost i čelnike indijske fudbalske lige koja mu je poverovala da je više od deceniju mlađi nego što jeste.

Izvor: LN

Autor: LN

Indijac koji je postao najmlađi strelac lige i prevarant u isto vreme
Foto: YTSS@DearLotteryResult

Muhi je nastupio za Jamšedpur u Superligi Indije u remiju protiv Bengalurua, kada je uspeo da postigne gol i time postane najmlađi strelac u istoriji ove lige.

Ipak, još u oktobru izazvana je sumnja oko starosti ovog fudbalera, a sada je i pokrenut postupak protiv njega zbog pokušaja obmane. Indijac je, takođe, suspendovan.

Muhi je rekao da ima 16 godina, ali se na kraj ispostavilo da on u stvari ima 28.

Ovo nije prvi put da je Muhi pokušao da slaže za godine, jer je 2015. pozvan u nacionalnu selekciju do 17 godina za Svetsko prvenstvo, ali je tada priznao da ima više od dozvoljenog broja godina, kao i mnogi od njegovih saigrača.

S obzirom da je Indijac i ranije bio poznat po laganju za starost, ostaje nejasno kako su mu indijski čelnici opet poverovali.

"Disciplinska komisija AIFF shvata ozbiljnost ovog prekršaja i zato je suspendovala igrača iz svih takmičenja pod njenom organizacijom, sve dok se ne donese konačna odluka", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve