Hrvatski državljani uhapšeni zbog pljačke biće proterani iz Srbije

Tanjug

17. 12. 2018. u 19:18

Trojica hrvatskih državljana, koji su uhapšena u subotu u Beogradu zbog pljačke kuće dva Kineza u Surčinu, u poendeljak su se nagodili sa tužilaštvom i biće proterani iz Srbije

Хрватски држављани ухапшени због пљачке биће протерани из Србије
BEOGRAD - Trojica hrvatskih državljana, koji su uhapšena u subotu u Beogradu zbog pljačke kuće dva Kineza u Surčinu, u poendeljak su se nagodili sa tužilaštvom i biće proterani iz Srbije.

Oni su priznali krivicu i zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela teška krađa sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, koje treba da potvrdi sud, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković. U pitanju su Tomas Rikardo Jovanović (19) , Gino Đurić (31) Marko Spaić (27).


Oni su tužilaštvu priznali dela i izbegli suđenje za uslovne kazne zatvora od godinu i po, sa rokom provere od pet godina. Svima je izrečena i mera proterivanja stranca iz zemlje u trajanju od sedam godina, pa se očekuje da budu deportovani već u ponedeljak uveče ili u utorak ujutru.

Oni su priznali da su 10. decembra na Surčinskom putu opljačkali dve kuće na štetu Ji Aimei i Guo Jonga. Merdevinama su se popeli na garažu pa do prozora, pocepali komarnik, razvalili prozor i ušli u kuće.

Iz kuće Jia ukrali su nakit i kineske jene, a na potpuno isti način su opljačkali i kuću Gua i uzeli 700.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dobra fora

17.12.2018. 19:46

Opljackas Srbiju, dignes skoro milionce, akoooo se nedaj boze desi i da te uhvate, imas cak i besplatan prevoz nazad!

Frane

17.12.2018. 19:50

Pametni Srbi, rjesili se olosa da ga ne moraju hranit u zatvorima. Sad, bi li ista prica bila i da su vlasnici tih kuca Srbi, ne znam, ali pametna odluka suda, iako su im trebali dozivotnu zabranu ulaska u Srbiju izreci. Sa druge strane, tesko da su ova trojica napamet opljackali te kuce, vjerojatno dobro poznaju to podrucje i sam Beograd. Nadam se da ce MUP RH ovu bagru drzati pod nadzorom.

Meda

17.12.2018. 22:47

tip tip tip tip..... a sta je sa tipom ? Baš su dečki iz Hrvatske znali za ta tri Kineza i gde žive i kako ući u kuće i gde drže dragocenosti....

deda

19.12.2018. 14:52

A da su to Srbi u Hrvatskoj uradili dobili bi po desetak godina zatvora.Lepo od naseg sudstva priznas i oslobode te cuze.