Najnovije vesti
IT
Može li hrvatski proizvođač telefona da pronađe mesto na srspkom tržištu

Može li hrvatski proizvođač telefona da pronađe mesto na srspkom tržištu

Noa mobilni telefoni nedavno su predstavljeni u Srbiji. U pitanju je brend hrvatskog proizvođača mobilnih telefona i tableta.

Noa u Srbiji Foto: RAS Srbija
Noa u Srbiji

Portfolio ovog brenda u segmentu mobilnih telefona obuhvata tri serije: premijum seriju Noa Element, ulazne modele namenjene onima koji se prvi put susreću sa mobilnom tehnologijom Noa Core, kao i uređaje otporne na udarce i nepovoljne vremenske uslove Noa Rugged.

Noa telefoni su predstavljeni i u Srbiji
Foto: RAS Srbija
Noa telefoni su predstavljeni i u Srbiji

Noa će u Srbiji pokušati da se nametne modelima koji su cenovno konkurentni u srednjoj kategoriji, a biće dostupni Core i Element modeli, uključujući flagship Noa N10 a u premijum segmentu dostupni su i smartphone uređaji Noa N7 i Noa N1, kao i Core modeli L12, L11SE i android Next SE.

Noa N10 ima FHD+ ekran dijagonale 16,8 inča i razmer 19:9. Ipsraćen je sa 4GB RAM i 64GB interne memorije. Ima dual Sony IMKS499 kamere 16MP/16MP zahvaljujući kojima nastaju fotografije rezolucije i do 96 MP, lagano kućište elegantnog dizajna, kao i face ID tehnologija.

Noa Element - N7
Foto: Promo
Noa Element - N7

Iz ove serije tu je još model Noa N7 koji ima ekran od 5,7 inča sa razmerom 18:9, Dual Soni IMKS 298 16MP/16MP kamera, DTS audio, 4GB RAM memorija, kao i 64GB memorije za skladištenje. NOA N1 ima 2GB RAM, 16GB memorije za skladištenje, DTS audio i dual kameru 13MP + 2MP.

Noa Element - N10
Foto: Promo
Noa Element - N10

Posebno zanimljiva je serija Noa Rugged koja se sastoji od dva modela robusnih izdržljivih pametnih telefona, namenjenih onima koji teže upotrebi smatphone tehnologije, a istovremeno su izloženi teškim radnim uslovima i vremenskim neprilikama. Noa Rugged telefoni otporni su na padove i udarce i imaju dugotrajne baterije.