Sa krovova prete ledenice, manje ulice slabo prohodne

14:12:00 17.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Glavne saobraćajnice u Novom Sadu očišćene su i prohodne, ali to nije slučaj sa manjim ulicama. Čak i u samom centru grada, manje ulice su pokrivene snegom ili ledom. Kretanje je najviše otežano pešacima, kao i onim smelijim biciklistima koji su se dvotočkašima uputili do svog odredišta.

Sa krovova prete ledenice, manje ulice slabo prohodne


Ispred nekih kuća i zgrada nije očišćen sneg, pa se tokom ledene noći ono što je prethodnih dana utabano – sledilo.

Osim klizavih staza, pešacima prete ledenice i sneg sa krovova i drveća. Podsetimo da su vlasnici objekata, odnosno stambene zajednice u obavezi da skidaju ledenice sa krovova. Na osnovu Odluke o uređenju grada Novog Sada, za neuklanjanje opasnosti sa krova propisane su i kazne, i to 50.000 dinara za pravna lica, 10.000 za odgovorno lice, 30.000 za preduzetnike i 8.000 dinara za fizička lica.

Tokom vikenda Zimska služba „Gradskog zelenila“ intervenisala je u preko 150 slučajeva, kada su se pod težinom snega lomile grane i rušila stabla. Oni apeluju na Novosađane da izbegavaju kretanje, kao i parkiranje vozila u blizini drveća, jer sneg zbog niske temperature još nije počeo da se topi.

Oko pojedinih objekata, kao što su Gradska kuća ili Gradska biblioteka, nalaze se trake koje upozoravaju prolaznike na potencijalnu opasnost od ledenica, ali većina objekata nije imala ništa što bi građanima skrenulo pažnju da pogledaju gore da vide da li će led ili sneg možda pasti.

Usled nataloženog snega, stradala je i novogodišnja rasveta, pa su je radnici JKP „Stan“ popravljali.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
16°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1006.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 15° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Sub 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?