Ristovski: Srbija nije imala obavezu da zadrži Gruevskog

Zamenik ministra pravde Makedonije Oliver Ristovski potvrdio je da Srbija nije imala nikakvih obaveza da zadrži ili uhapsi Nikolu Gruevskog kada je on prolazio kroz njenu teritoriju.
U razgovoru za "Politiku", Ristovski je ukazao na činjenicu da za Gruevskim nije bila raspisana međunarodna poternica.
 
"Koliko je meni poznato, nijedan zvaničnik iz vlade Republike Makedonije nije uputio kritiku Srbiji, niti je zatražio objašnjenje za to što Gruevski nije uhapšen", rekao je Ristovski.
 
On kaže da nema komentar na novinarske spekulacije, lične stavove pojedinaca i napise na društvenim mrežama.
 
"Ponavljam, nijedna od susednih država kroz koju je prošao Gruevski, pre nego što je raspisana međunarodna poternica, nije bila dužna, niti je smela da ga uhapsi za dela koja su napravljena u Republici Makedoniji. Ne znam zašto bi to uopšte bilo predmet diskusije", rekao je Ristovski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.