Beograd predstavio turističku ponudu u Solunu

"Odaberi Beograd", slogan je pod kojim se naša prestonica predstavila u Solunu. Grčki turisti su već pet godina četvri po broju dolazaka u Beograd, a svake godine njihov broj raste.

Blizina, prijateljski odnosi, bogata turistička ponuda. Sve to mami turiste iz solunske regije da jedan deo zime provedu u Beogradu.

"Oni najradije odlaze u Beograd za vikend. Hvale toplinu vaših ljudi, dobru hranu, lepu zabavu", kaže Marija Matjoppulo, novinarka "Demokratije".

Predsednik Srpsko-grčke privredne komore Kostas Georgiakos kaže da će za vreme Božića i Nove Godine više od tri hiljade Grka biti u Srbiji i Beogradu. 

Agenti kažu da bi ih bilo i više da nije detaljne carinske procedure na našoj granici.

"Vaša granica je jedna od retkih na kojoj svi putnici moraju da izađu iz autobusa i pokažu pasoš. Zbog toga mi do Beograda, umesto šest, putujemo osam sati", kaže Mikalis Zorpidis, iz agencija "Zorpidis".

Ove godine, u Beogradu je boravilo blizu 70 hiljada grčkih turista. Osim zimi, rado dolaze i za uskršnje i prvomajske praznike.

"Raste broj dolazaka iz Grčke i upravo zbog toga smo mi ovde u Solunu napravili dve prezentacije, i dve srpske večeri, beogradske večeri, kako bi goste iz Grčke podsetili na Beograd, na događaje u Beogradu, na lep i prijatan boravak koji se njima u Beogradu dešava", kaže Slobodan Unković, iz Turističke organizacije Beograda.

Iako, obično, poklon donose samo gosti, kada su prijatelji u pitanju, tu nema mesta formalnostima, pa smo mi tako od domaćina dobili poklon vredan 32 hiljade evra. Četiri stipendije za prestižni američki koledž u Solunu za školovanje u oblasti turizma i hotelijerstva.

"Poklon me je zaista oduševio, ne samo zato što je to za nas bilo iznenađenje, nego zato što vreujem da će stipendije biti dodeljene pravoj deci, pravim studentima koji to zaslužuju", kaže Ljiljana Alajbegović iz Turističke organizacije Beograd.

Mi u Grčku najradije dolazimo leti, dok Grci kod nas vole da dođu tokom zime. Tako je i najbolje, kada je turizam dvosmera ulica. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво