Žoze Murinjo
Žoze Murinjo

Murinjo pruža ruku boljem: Liverpul igra 200 na sat, umorio sam se i od gledanja Robertsona! Kin kritikuje Pogbu

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.12.18. | 19:45

Ne može se braniti neodbranjivo

Navikli smo da ga gledamo nakostrešenog, kako preuzima pritisak na sebe svađajući se sa novinarima... Posle poraza od Liverpula (1:3) sasvim drugačiji Žoze Murinjo. Skroman, svestan da ne može da brani neodbranjivo. I kao retko kad sipa hvalospeve na račun rivala.
Liverpul je zaslužio pobedu. Igra 200 na sat sa i bez lopte. Još sam umoram samo od gledanja Robertsona. On istrči sprint od 100 metara na svakih minut. Neverovatan je“, počinje Murinjo.

Kaže da nema šta da zameri ni svojim igračima. Dali su sve od sebe, prosto nisu mogli protiv boljeg od sebe.
Igrali su koliko im kvalitet dozvoljava. Zadovoljan sam momcima koji su bili na terenu. Pošteni ljudi, dali su sve. Žao mi je što su uprkos tome izgubili, nisu to zaslužili“.

Izabrane vesti

Misli naravno na to da nisu zaslužili poraz s obzirom na uloženi trud. Kad je igra u pitanju svima je, pa i Murinju, jasno da je Liverpul bio daleko bolji.
Liverpul ima Robertsona, Manea, Salaha, Fabinja, Vajnalduma i Kejtu. Igrače sa dobrom tehnikom i jakom fizikom. Ja imam dobre, tehničke igrače, ali ne fiziku. Onaj moj Portov tim možete da poredite sa Liverpulom. Ovaj sad? Još od Luja van Gala i Dejvida Mojesa imamo igrače koji su uvek povređeni, a kad je tako teško je fizički se spremiti“, jadikuje Murinjo.

Onaj koji bar na oko nema problem sa fizikom nije ni bio na terenu. Govorimo o Polu Pogbi naravno, koga je legendarni Roj Kin optužio da je "izdao" Murinja.
Ne znam šta mu se dešava u glavi, ali jasno je da je izneverio trenera. On ga je doveo u klub, promovisao ga u kapitena početkom ove sezone... Mi ne vidimo kako se on ponaša na treninzima, kako kad idu na gostovanja, ali ako momak ne može da nosi taj teret, nebitno ko je u pitanju, onda zaslužuje da leti iz tima... Tu se vraćamo na karakter. Ako igraš u velikom klub kao što je Mančester junajted ili Liverpul, a nisi u formi, onda zavrneš rukave i postaneš baš dobar timski igrač“, kritikuje Kin.

Novinari su kritike očekivali i od Murinja. Umesto toga, na pitanje zašto Pogbe nije bilo u timu...
Moja odluka. Moj posao je da izaberem startnih 11, neko mora da ostane na klupi, uvek se trudim da izaberem šta je najbolje za tim. Izabrao sam vezu sa Ererom, Matićem i Lingardom. I zadovoljan sam njima. Naravno, sa tom trojkom gubiš neke kvalitete, ali smo sa njima agresivniji, igramo jednostavnije, sa više intenziteta bez lopte i mislio sam da nam to treba protiv tima brzog kao što je Liverpul“, odgovara Murinjo, koji ističe i da Romelu Lukaku uopšte nije bio toliko loš, iako su ga novinari prilikom ocenjivanja čašćavali i “jedinicima“.

Za kraj, komentarisao je i šanse Mančester junajteda da se vrati u borbu za neko od prva četiri mesta, s obzirom da je sada 11 bodova iza mesta koja vode u Ligu šampiona.
Verujem da možemo. Verujem da ćemo u drugom delu seozne osvojiti više bodova. Na kraju, već smo gostovali kod Liverpula, Čelsija i Mančester Sitija“.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Žoze MurinjoRoj KinPol Pogba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara