3 saveta uz koja ćete brže dobiti zasluženu povišicu

by | maj 31, 2019

Iako ste svesni kvaliteta svog rada i svog napretka, ponekad je jednostavno teško tražiti povišicu. Pa ipak, niko nije srećan kada radi posao, za koji zna da nije adekvatno plaćen. Ova vrsta nezadovoljstva, automatski se odražava i na kvalitet vašeg rada.

Donosimo vam nekoliko saveta, uz koje ćete lakše doći do željene povišice i izaći ćete nasmejane i zadovoljne iz kancelarije.

Pokažite želju za napretkom

Pokažite vašu volju za napretkom prijavom na različite radionice i seminare. Veoma je bitno da shvatite da je znanje osnovna jedinica poslovnog napredovanja, zato učite, stičite znanja i pokažite  da želite da date svoj maksimum na poslu koji radite.

Budite razumni kada zahtevate povišicu

Sagledajte realnu situaciju. Ako se već odliučite da razgovarate sa nadređenima o porastu vaše plate, sagledajte kvalitet svog rada, dodatne mogućnosti napretka i uz to obratite pažnju na to kolika bi realna povišica mogla da dođe u obzir. Ni jedan poslodavac vas neće shvatiti ozbiljno, ako budete tražili nerealne zahteve u vezi plate.

Uvežbajte veštinu komunikacije

Veoma je važno da budete vešti i ubedljivi pri razgovoru. Bitno je da ostavite utisak angažovane, ambiciozne i samouverene osobe.

Pročitajte i…Kroz ova iskustva morate proći, ako želite da napredujete u svojoj karijeri

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Tagovi:

top