KRAJ: Čukarički - Zvezda 1:2

Novosti online

16. 12. 2018. u 18:30

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Čukarički na Banovom brdu 2:1 (2:1) i stavili tačku na sjajnu polusezonu

КРАЈ: Чукарички - Звезда 1:2

Ričmond Boaći Foto: M.Vukadinović

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Čukarički na Banovom brdu 2:1 (2:1) i stavili tačku na sjajnu polusezonu.

Crveno-beli su u meču, koji je posle nekoliko odlaganja, ipak odigran po zaleđenom terenu, osvojili bodove golovima El Fardu Bena u 24. minutu iz penala i Ričmonda Boaćija u 30, dok je jedini strelac za domaćina bio Luka Stojanović u 28. minutu.

Zvezda je skoro celo drugo poluvremena imala igrača više, nakon što je Boris Kopitović isključen u 48. minutu nakon drugog žutog kartona i penala nad Ebisiliom, ali je Nemanja Stevanović potom odbranio penal Benu.

Zvezda vodi na tabeli sa 59 bodova, a slede Radnički iz Niša sa 47 i utakmicom manje, Partizan sa 44 i Čukarički sa 39...


SASTAVI

Stadion: FK Čukarički. Sudija: Lazar Lukić.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Đorđević, M. Stevanović, Puškarić, Bogosavac. Docić, Birmančević, Ovusu, Šapić. Tedić, Mudrinski

CRVENA ZVEZDA: Borjan. Stojković, Savić, Degenek, Gobeljić. Jovičić, Krstičić. Ben, Ebesilio, Simić,  Boaći.


SUDIJA LUKIĆ NIJE PO ZVEZDINOJ MERI

Pravdu na Banovom Brdo deli sudija Lazar Lukić sa pomoćnicima Banovićem i Stanojevićem. Zanimljivo, Lukiću je ovo drugi put da u karijeri da sudi meč Crvenoj zvezdi. Prethodni je bio u finišu pretprošle sezone kada je delio pravdu u čuvenom meču Voždovca i Crvene zvezde kada su crveno-beli napravili ključni kiks u trci za titulu. 


MEČ POMEREN ZA 19.30

Iz oba kluba naporno su radili kako bi otklonili sneg sa terena na "Brdu" i kako bi ovaj meč 21. kola mogao biti odigran. Početak utakmice je pomeren sa 19.00 časova na 19.30. Razlog je što još malo mora da se sredi stadion.


BULATOVIĆ: NA KOŠUTNjAKU JE KAO NA KOPAONIKU

"Bilo je burnih 48 sati, došli smo do najtežeg terena i uslova, to je ovde, bila je velika količina snega tako da se utakmica pomerala. Na Košutnjaku je kao na Kopaoniku kada padne sneg. Svi smo dali doprinos da se ova utakmica danas odigra", rekao je direktor lige Bulatović za TV Arena Sport uz poruku da su tereni timova, čiji su mečevi pomereni danas za sutra, očišćeni i da će u ponedeljak na programu biti tri utakmice.


EBISILIO ODLIČNO ŠUTIRA, STEVANOVIĆ BRANI

Utakmica je počela i odmah šansa za Zvezdu u trećem minutu. Ebisilio se namestio na levu nogu, uspeo da iskontroliše loptu po snežnom terenu, i uputio udarac ka golu Čukaričkog. Ipak, Stevanović je dobro odbranio njegov šut.


DELIJE" GRUDVALE SUDIJE I IGRAČE

Uslovi na Banovom brdu nisu idealni, daleko od toga. Lopta često odskače od nabacanog snega na nekim delovima terena, ali je svakako dosta lakše igrati nego što je to bilo u petak u Humskoj. Kao što su to nedavno radili navijači Partizana, pristalice Zvezde su grudvama gađale koga su stigle na terenu. Fudbaler crveno-belih Marko Gobeljić je zatim prišao da ih zamoli da prestanu.


REĐAJU SE ŠANSE ZVEZDE, DEGENEK, PA BOAĆI

Ozbiljan pritisak Zvezde koja želi što ranije da povede.Sada greška Stevanovića nakon "boksovanja" lopte, stigla je lopta do Degeneka, probao je štoper Zvezde da iskoristi to što je prazan gol - no, šutirao je preko gola. U nastavku akcije i Boaći pokušava, malo pored gola. 


OPET PREKID, STEVANOVIĆ POGOĐEN GRUDVOM

Opet prekid. Opet zbog grudvanja. Zvezdini navijači gađaju desnog beka domaćih Stevanovića. Sada je i Vujadin Savić prišao Zvezdinim navijačima da ih zamoli da prestanu. 


SIMIĆ PROPUSTIO VELIKU ŠANSU

Zvezda igra odlično. Krstičić je odlično uposlio mladog Veljka Simića u 19. minutu, koji se nije najbolje snašap u šesnaestercu domaćih, ali lopta je stigla do gola Čukaričkog, međutim brani Stevanović.


ZVEZDA ZASLUŽENO VODI, BEN SA BELE TAČKE PRECIZAN

GOOOOOLCrveno-beli imaju prednost od 24. minuta. Penal za Zvezdu. Boaći je srušen, a Puškarić je zaradio žuti karton. Docić je izgubio loptu na 18 metara, Boaći krenuo ka golu, a Puškarić ga zakačio po nozi za najstrožu kaznu. Ben je siguran sa bele tačke. Stevanović je krenuo u pogrešnu stranu. Rutrinska egzekucija Zvezdinog napadača. 


STOJANOVIĆ IZJEDNAČIO NA BANOVOM BRDU

GOOOOOLČukarički u 28. minutu dolazi do izjednačenja - 1:1Luka Stojanović bio je najobazriviji u napadu Čukaričkog. On je mirno posmatrao napad svoje ekipe, našao se na pravom mestu i smestio loptu pored Milana Borjana. Čuka je izjednaila četiri minuta posle pogotka Bena.


MAESTRALNI BOAĆI ZA NOVU PREDNOST ZVEZDE

GOOOOOL Boaći za novu prednost Zvezde - 1:2. Napadač iz Gane je bio u centru pažnje kod penala, a sada je postigao i gol. Nenad Krstičić je imao sjajan prodor, uputio je pas ka Boaćiju pre nego što ga je oborio Kopitović (dobio žuti karton), a napadač Zvezde pogađa kroz noge Stevanoviću.


OTVORIO SE I ČUKARIČKI

Brozonogi Ovusu pravi probleme Gobeljiću i beži mu. Iznudio je udarac iz ugla, ali ništa Čukarički nije izvukao iz tog kornera.Čukarički igra mnogo otvorenije nego li na početku meča.


POLUVREME NA BANOVOM BRDU

Završeno je prvo poluvreme između Čukaričkog i Zvezde. Šampion Srbije vodi sa 2:1 može se reći zasluženo. Boaći je trenutno prva figura na meču, napravljen je penal nad napadačom iz Gane, a onda je bio i strelac za drugi gol crveno-belih.

STEVANOVIĆ ODBRANIO PENAL BENU, ISKLjUČEN KOPITOVIĆ

Ben ne koristi penal u 50. minutu. Boaći je fantastično proigrao Ebisilija, kojeg je pri udarcu na gol protivnika oborio Kopitović. On je već imao žuti karton, tako da je ovim drugim dobio i crveni. Čuka je sada sa desetoricom na terenu. Golman Čukaričkog nije dopustio Benu da bude i po drugi put precizan iz penala. Pročitao je Zvezdinog napadača, bacio se na vreme i odbranio mu šut. Zvezda i dalje vodi, ali samo sa 2:1.


OVUSU PRAVI PROBLEME ODBRANI ZVEZDE

Opasna kontra Čuke posle tog Zvezdinog kornera. Samjuel Ovusu je vukao loptu od svog kaznenog prostora do Zvezdinog, prošao pored dvojice čuvara kao vihor, ali je izgubio snagu da završi akciju. Vratio je loptu do Ognjena Mudrinskogna ivici kaznenog prostora, ovaj je probao da je orebaci na jaču, desnu nogu i time defanzivcima protivničkog tima dao dovoljno vremena da reaguju i otklone opasnost.


ZVEZDA SVE OPASNIJA SA IGRAČEM VIŠE

Ređaju se napadi Zvezde, ali crveno-beli ne uspevaju da stvore konkretnu šansu. Uglavnom dođu do ivice kaznenog i onda ostanu bez ideje. Čukarički dobro odoleva, s obzirom da ima igrača manje.


EBISILIO PROPUŠTA NOVU ŠANSU

Dobar prodor Boaćija po desnoj straniu 69. minutu, taman kada je ušao u kazneni prostor i nameštao loptu za šut - Miladin Stevanović je idealno uklizao i zaustavio loptu. Ebisilio u nastavku akcije šutira sa sedam metara preko gola.


MALO FUDBALA U NASTAVKU

Nismo videli mnogo od fudbala u drugom poluvremenu. Nismo ni mogli na ovakvom terenu. Evo i prve izmene Sima Krunića. Izlazi strelac Luka Stojanović, na terenu je Slobodan Tedić, prošle nedelje proglašen za najperspektivnijeg igrača Superlige. Mirno privodi Zvezda meč kraju, osim onog penala sa početka poluvremena, nismo videli mnogo konkretnih akcija od crveno-belih.




TRI BODA ZVEZDI NA BRDU

Borjan je bio testiran na samom krajuu 90. minutu. Kapiten ČukaričkogDocić šutirao je sa 20ak metara, ali je golman Zvezde bio siguran. To je bilo sve od domaćih, crveno-beli uzimaju tri boda na kraju jesenjeg dela - 1:2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

ОХАЈО

17.12.2018. 13:31

@delija baric - ШТО ВОЛИМ КАДА СЕ ОВИ ГРОБАРИ ПОТПИСУЈУ КАО ДЕЛИЈЕ

Pobeda i (4) boda

16.12.2018. 21:40

A niste jos istupili iz lige?! Sta cekate? Umesto sto stavljate nos u tudje dvoriste poradite na tome.

Pera

16.12.2018. 21:42

Sta taj bulatovic prica da je teren bio kao na kopaonik a kakaf bio prekjuce kao na svajcarskim alpima i nista nije prico

C B fr

16.12.2018. 21:57

Bravo za sudiju Lukica, najbolji na terenu, 2 penala za Zvezdu, a 4 zuta i 1 crveni karton za igrace Cuke, ocigledno da sudije nesmeju ni kartone da pokaze igracima zvezde, a kamoli neku stroziju kaznu, sramota, i posle vam je krivo kad ve PSG nakanta sa 10 komata na 2 utakmice !!

Goran

16.12.2018. 22:15

Sa igračem više se Miloje brani, Joveljić sedi na klupi. Bravo. Proćićeš kao Murinjo.

Sloba Delija

17.12.2018. 06:19

@Goran - Privatni klub grupe afro-fanatika koja vodi Zvezdu! Važno je da igraju Afrikanci u čije se ugovore ugrađuju, a nije bitno što zbog njih naši igrači ne dobijaju šansu! Ne sećam se da li su sinoć igrali Ebesilio i Ben?!

Vertical Limit

17.12.2018. 10:57

A sto nisu bili penali?Muka mi od ovih grobara.Sve vam neko kriv a ne umete gol da date..Hladno??Istupite iz lige franjevci Zagrebcani vasa braca docekace vas rasirenih ruku...