Kfor: Situacija pod kontrolom, izbegavati provokacije

Misija Kfor je saopštila da je situacija na terenu pod kontrolom širom Kosova i pozvala na izbegavanje provokacija i uzdržanost od izjava ili akcija koje mogu da dovedu do eskalacije.

U saopštenju za RTK na srpskom jeziku, Kfor napominje da stalno prati situaciju na terenu širom Kosova i da je u potpunosti posvećen svom mandatu kako bi se garantovala sigurnost svim građanima.

Kfor tvrdi da su njegove snage spremne da budu brzo raspoređene u svim delovima Kosova, te navodi da nema potrebe da se povećava prisustvo na određenom mestu.

U saopštenju se ističe i da se Kfor ne bavi politikom i političkim spekulacijama "koje ponekad nagoveštavaju tenzije na političkom nivou".

"Poslednjih dana nije bilo pretnji ili akcija, koja je uticala na sigurnost na Kosovu. Kfor poziva sve da se ponašaju odgovorno, da izbegavaju provokacije i da se uzdrže od bilo kakvih izjava ili akcija koje mogu dovesti do eskalacije", navodi se u saopštenju.

Kfor poručuje i da je odlučan da ispuni svoj mandat prema Rezoluciji 1244 SB UN.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво