Italijanska magija ili kako je Trinkijeri napravio zver od Lendejla

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.12.18. | 08:21

Australijski centar igra sve bolje kako vreme prolazi

Dolazak Andree Trinkijerija u košarkaški klub Partizana promenio je na bolje mnoge stvari u ekipi, to kažu i igrači, sa ovim stavom se u velikoj meri slaže i publika koja puni hale gde igraju crno-beli, ali čini se da je za sada rad sa italijanskim stručnjakom najviše prijao australijskom centru Džoku Lendejlu.

Njegova statistika je zaista odlična otkako je klupu preuzeo italijanski stručnjak - u šest mečeva Jadranske lige koliko je odigrao pod Trinkijerijevim vođstvom Lendejl je prosečno beležio 14,8 poena i 7,1 skok.

Izabrane vesti

Podjednako dobre partije Australijanac je pružio i u Evrokupu - na četiri meča otkako je stigao Trinkijeri, Lendejl prosečno postiže 13,25 poena i 6,5 uhvaćenih lopti. Ono što je evidentno je da ovaj momak igra se više samopouzdanja u poslednje vreme, a pritom ga Trinkijeri povremeno pomera sa poziciji pet na četvorku.
"To je nešto što nikada do sada nisam igrao. Uvek sam bio na centru. Ali, prelazak u profesionalnu košarku zahteva i tu promenu. Malo sam lakši od većine evropskih centara, pa moram da radim na šutu, kako da se približim košu. Naravno, i dalje je tu mnogo postavljanja blokova, iskakanja, skokova. Teže je u odbrani, učim rotacije, preuzimanja, gde treba da budem. Trener mi mnogo pomaže u tome i verujem da ću napredovati uz njegovu pomoć u narednom periodu", rekao je Lendejl.

Deluje da u poslednje vreme ipak mnogo lakše igraš i opuštenije?
"Osećam se mnogo prijatnije. Trener je napravio sistem koji se mnogo više bazira na pik en rolu. Način na koji radimo mi odgovara - prvo individualno, a onda kao ekipa. Jaki su nam treninzi. Pored toga, navikavam se na evropsku košarku. Verujem da ću nastaviti da napredujem".

Tokom svake utakmice čini se da trener najčešće sa vama razgovara.
"Uglavnom se svodi na priču u odbrani, kad treba da pomažem, a kada ne. To je ono sa čime imam najviše problema. Sa skokovima nemam problema. Ali, na koledžu se svodilo na to da napravim blok i odem sklonim se. Sada me trener uči kako da se posle bloka izvučem u stranu, pa ostanem sam na šutu, a smatram da radimo i dobar posao sa pik en rolom u napadu". 

Partizan je protiv FMP-a u subotu u hali Pionir ponovo propustio dobru priliku da pitanje pobednika reši ranije, a ne u poslednja tri minuta.
"Teška, naporna utakmica, morali smo mnogo bolje u odbrani. FMP-u su nedostajala dva važna igrača, a odigrali su veoma pametno. Baš su nas namučili, ali smo pobedili kao ekipa. Imali smo dosta problema sa šutem za tri poena, a kada je tako, onda je to za nas potpuno drugačija utakmica. Ali, verujemo našim šuterima, Vanji, Markusu, Aliju. Vratiće se treninzima, vežbaće i biće dobri".

I protiv Pantera, a i na nekim prethodnim utakmicama ste često preuzimali igrače u odbrani.
"To je nešto na čemu moram mnogo da radim. Bilo je dobro kada je došao novi trener, onda sam upao u malu krizu, glavna stvar je naterati igrača kojeg preuzmeš da šutira iz što teže pozicije. Mislim da sam protiv FMP-a to dobro radio. A pomagali su mi sagrači. Ne samo plejmejkeri, već cela ekipa i to kada je bilo najvažnije. Sve je to zasluga ekipe"

Crno-bele u sredu na istom mestu, dakle u hali Pionir, očekuje duel sa Turk Telekomom u Evrokupu.
"Velika utakmica, očekujem sjajnu posetu, važna nam je njihova podrška. Za nas je to situacija pobedi. Treba da pobedimo šest razlike i da se poklope neki drugi rezultati. Ali, verujem da možemo da ih pobedimo. Možemo da se takmičimo sa njima".

U toj utakmici direktan rival će vam biti Vladimir Štimac, jedan od dominantnijih centara u Evrokupu ove sezone?
"Moraću da se fokusiram na odbranu, na pik en rol. Verujem da će mi i naši bekovi pomoći. Najvažnije je da probam ga zaustavim na niskom postu. U poslednjim mečevima mi je uspevalo da branim baš to", zaključio je Lendejl koji je protiv FMP-a upisao treći trip-dabl u sezoni.

Foto: Star Sport


tagovi

Džok LendejlAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara