SNEG ĆE NAPADATI POLA METRA: Kola sletala sa puta, drveće se lomilo
Foto: Slađana Stojanović

Zavejana Srbija

SNEG ĆE NAPADATI POLA METRA: Kola sletala sa puta, drveće se lomilo

Srbija -

Nepogode Pucali su strujni kablovi, građani su ostajali u mraku, snežni pokrivač na kolovozu mnoge zavarao, pa nisu znali kuda da voze i ostajali su zaglavljeni

Sneg koji od petka neprestano pada izazvao je probleme u saobraćaju, a pod teretom snega padala su stabla, koja su kidala strujne kablove.

foto: Printscreen

Na regionalnom putu Zrenjanin-Lazarevo neočišćen sneg na kolovozu zavarao je vozače kamiona i tri autobusa, koji su sleteli sa puta i zaglavili se. Na putu Kovilj - Novi Sad zbog prevrtanja šlepera saobraćaj je bio u prekidu dva sata. Na putu Obrenovac-Beograd u naselju Duboko kod Umke jedno vozilo sletelo je s puta, a još dva su oštećena u lančanom sudaru. Nekoliko stotina dalje sudarili su se kamion i cisterna, što je izazvalo ogromne kolone. U Ulici kneza Višeslava u Beogradu palo je drvo, pa su stanari okolnih zgrada ostali bez jedne faze struje.

foto: Printscreen Twitter

- Sve naše službe su na terenu. U petak i tokom noći na gradske ulice bačeno je ukupno 1.150 tona soli i oko 150 tona mešavine. So smo bacili preventivno kako ne bi došlo do stvaranja poledice, koja zna da bude opasnija od samog snega - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Do subote u podne u Zrenjaninu je palo preko 40 centimetara snega, pa je saobraćaj u perifernim gradskim naseljima i selima gotovo onemogućen. U Majdanpeku je problem izazvala cisterna koja se zaglavila u snegu na prilazu u grad iz Kučeva.

Iz RHMZ najavljuju da se očekuje da će sneg napadati pola metra, a u Banatu će biti čak i veći.

PROGNOZA

Nedelja -1/0 sneg

Ponedeljak -6/-1 sneg

Utorak -3/-1 sneg

Sreda -4/1 slab sneg

Četvrtak -3/2 oblačno

"Parking servis" Održavanje parkirališta

Snežni pokrivač na prilazima garažama i parkiralištima, ali i sa javnih površina u Beogradu, uklanjala je zimska služba JKP "Parking servis". - "Parking servis" je angažovao oko 200 radnika po smeni. Kako bi se sprečilo stvaranje debljeg snežnog pokrivača i proklizavanje, na očišćena parking mesta i prilaze parking objektima posipa se so i do sada je potrošeno oko 10 tona - izjavio je Andrija Čupković, direktor JKP "Parking servis".

foto: JKP Parking Servis

Novi Sad Grane se lako lome pod snegom

Novosadske gradske službe tvrde da su ulice u tom gradu očišćene i prohodne. Iz "Gradskog zelenila" apeluju na građane da se ne kreću blizu drveća i da izbegavaju parkiranje automobila u blizini drveća. - Grane su otežale i lako se lome zbog velike količine snega koji je napadao u poslednja 24 sata. Od početka padavina naše ekipe intervenisale su u više od 100 slučajeva - kažu u "Gradskom zelenilu". S. S.

foto: Slađana Stojanović

Kikinda Klinci se raduju, glavobolje za vozače

Dok su se mališani u Kikindi obradovali snegu, vozačima i putarima sneg je doneo glavobolje. Pojedine međugradske linije su funkcionisale sa zakašnjenjem do 50 minuta. Iz gradskog Štaba zimske službe saopštili su da su svi putevi prvog i drugog prioriteta prohodni. - Po jedno vozilo na raspolaganju je seoskim mesnim zajednicama kako bi se očistile dodatne prometnije ulice. Imamo na zalihama dodatne količine soli - saopštio je Milivoj Linjački, komadant Štaba zimske službe. S. U.

foto: saša urošev

Loznica Veje neprestano

U lozničkom kraju sneg neprestano pada još od petka ujutru, pa je subotnje jutro u Loznici osvanulo sa 25 centimetara snega, zbog čega se saobraćaj usporeno odvija iako su sve saobraćajnice prohodne. Zimska služba u gradu neprekidno je na terenu i tri puta su očistili grad, a iz preventivnih razloga, da se mostovi preko Štire ne zalede, posipaju pesak i so. T. I.

foto: Tihomir Ilić

"Putevi Srbije" Radimo u tri smene

JP "Putevi Srbije" saopštilo je da njihove ekipe rade u tri smene i da su svi državni putevi raščišćeni i prohodni, posebno putevi prvog i drugog reda prioriteta. - Najvažnije je da je urađena preventiva i da se interveniše blagovremeno kad počnu padavine - izjavio je Zoran Stojisavljević, izvršni direktor u JP "Putevi Srbije". U ovom preduzeću Kuriru je rečeno da najveći problem na putevima izazivaju šleperi koji zbog letnjih pneumatika izleću sa puta i prave zastoje.

Kurir.rs/Slavica Tomčić - Milica Vujović

Foto:Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track