"Madonine" suze, Inter i Milan traže trenera, ovo su liste kandidata!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 15.12.2018.
09:51
Izvor: Sportske.net

Jednog žele oba kluba, postoje i alternative, milanski klubovi ponovo na naslovnim stranama, iz pogrešnih razloga...

EPA-EFE/ROBERO BREGANI
EPA-EFE/ROBERO BREGANI

Povezane vesti

Na kraju sezone, verovatno će oba milanska tima ostati bez trenera. Spaleti je razočaranje nakon eliminacije iz Lige šampiona, Gatuzo nakon što je ispao u LE. Jasno, još je rano, mada bi serija loših rezultata u narednom periodu i jednog i drugog mogla da izbaci iz sedla.

Sa druge strane, problem je što ni jedan, ni drugi klub nemaju baš rešenje na lageru, jer najveća želja neće raditi do leta.

Pričali smo, Antonio Konte je na meti Intera, pretpostavlja se da će ga Marota kontaktirati u vezi posla, mada bi navijači više želeli Simeonea, ili čak Murinja, ako dobije otkaz u Junajtedu.

Konte je već odbio Romu, neće do kraja sezone preuzeti nijedan klub, u toku je sudski proces sa Čelsijem koji je tužio ne samo za poslednju godinu ugovora, već i za nanetu štetu jer je smenjen pošto je počeo pripreme i nakon što je Real našao trenera. Konte tvrdi da su mu "Plavci" naneli finansijsku štetu jer je imao ponude da preuzme Real, kao i da se vrati na klupu Italije.

Što se Milana tiče, to je teža opcija jer "Rosoneri" imaju manje novca i slabiji tim od Intera, ali videćemo da li "Eliot" može da ga privuče obećanjem o prelaznom roku, "Rosoneri" ako smene Gatuza nemaju mnogo opcija, pominje se Arsen Venger, ali su to spekulacije medija.

U slučaju da Gatuzo dobije otkaz pre kraja sezone, spreman je Donadoni, legenda kluba koga Berluskoni nije voleo i nikada mu nije pružio trenersku šansu, ali to nije rešenje koje bi zagrejalo navijače. Uz to, bivši selektor Italije sigurno neće pristati da bude čuvar klupe do leta.

U svakom slučaju, milanski klubovi su ponovo u centru pažnje iz pogrešnih razloga, očekivanja su možda bila prevelika, mada je ovo realnost i čini se da i jedni i drugi imaju samo jedan cilj do kraja sezone, da završe na sadašnjim mestima na tabeli, odnosno da igraju u Ligi šampiona naredne sezone.

Ipak i jedni i drugi će morati evropska razočaranja da ostave iza sebe, Milan ima više vremena, tek u utorak igraju protiv Bolonje, Inter će danas otvoriti kolo u Italiji, pobeda protiv Udinezea je imperativ, kako bi se prekinuo crni decembar, pobedili su u jednoj od poslednjih sedam mečeva.

Centralni meč dana, verovatno i kola je večerašnji "Derbi dela Mole", Torino će pred svojim navijačima na "Olimpiku" ili "Komunaleu" kako hoćete, probati da zaustavi Juventus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
myspace
Saturday, 15.12.2018
15:31

Voleo bih da Milan pokusa da dovede Zidana. Mislim da bi bio odlican za klupu Milana.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 15.12.2018
16:36

E sve je lud Zidan doci u prosjecan tim Da bilo bi to super za Milan ali nekako nece ici mislim

avatar
MottiYazata
Saturday, 15.12.2018
19:35

Sumnjam da bi bilo super. Jos on treba da se dokazuje, kad bi dosao nista drugacije ne bi bilo kao sa Inzagijem.

avatar
MottiYazata
Saturday, 15.12.2018
19:34

Ne ume Zidan da radi u pilani. Lako je u Realu sa onakvim timom igrati, gde svi znaju bar nesto s loptom. Ostao bi kod nas pet dana, mozda i manje.

avatar
amigo999
Saturday, 15.12.2018
12:37

Konte ili Simeone....

avatar
MottiYazata
Saturday, 15.12.2018
12:33

Sa kakvim timovima njih dvojica raspolazu, dobro je da su i ovoliko izdrzali. Inter je treci, to im je i domet, mozda ako stignu Napoli, ali dalje od toga ne mogu. Ispadanje iz LS nije ni toliki problem, vecini igraca je to prvo jako takmicenje, dobro su se i drzali, sledece godine ce biti sigurno bolje. Da sam im ja trener, kao sto nisam, ja bih neke vrlo nepopularne stvari uradio, ali lako je odavde biti pametan. Nase cetvrto mesto je cudo nad cudima, sa Hakanom koji prosecno odradi 5 tacnih pasova po utakmici, kreatorima igre Frankom Kesijem i Timueom Bakajokom i navalom koja je dobro pocela a onda su odlucili da vise nikad niko nikome ne doda. Previse se zanosimo nekim stvarima umesto da krenemo od nule, ali to se moze odraditi tek kad dodje pravi vlasnik. Na kraju, volim obojicu i zelim im svu srecu gde god radili, osim naravno kad igramo derbi, tad svu srecu zelim samo nama.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 15.12.2018
16:39

Vse je cetvrto mijesto doslo zbog katastrofalne Rome Lazia a bogami i od Fiorentine sam ocekivao cudo Bez uvrede ovo je realnost

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 16.12.2018
11:29

Kako za sesto? Juventus, Inter, Napoli i Roma su bolji od nas i niko vise nije. Da nisu mozda Lacio, Fiorentina i Atalanta kvalitetniji od nas?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 16.12.2018
11:28

Bez uvrede, nemoj vise da tvrdis da nas volis i gotivis.

avatar
MottiYazata
Saturday, 15.12.2018
19:31

Prethodnih godina kad je bila slabija konkurencija, jedva smo se drzali u gornjem delu tabele. Naravno da su Roma i Lacio podbacili, ali ovaj put koristimo posrtanje direktnih konkurenata. Tim koji imamo je realno za sesto mesto i to bez da se trudimo, sve ispred toga je magija.

avatar
Nemanja Bojović
Saturday, 15.12.2018
12:03

Smešan je ko kaže da je Seria A najjača liga...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 15.12.2018
16:39

Pa ko to uopce tvrdi ???

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 15.12.2018
11:55

Milan ima manje novca od Intera? :-D Razmisli(te) jos jednom o tome. Zaista ne razumem zasto igramo tek u utorak.