NAJAVA DANA (subota 15. decembar): Naradžasta lopta širom Evrope

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.12.18. | 07:59

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju tokom današnjeg dana...

2005: MAN. SITI - EVERTON, 13.30
(fudbal, Engleska 1)

Iako Everton nije rival koji „leži“ Mančester Sitiju (u poslednjih pet ligaških okršaja tri remija i po jedna pobeda oba rivala), vreme je i da se to promeni. Karamele u prethodnim rundama nisu bile ubedljive, a verujemo da će ovog vikenda doživeti poraz. S više golova razlike.

Izabrane vesti

6434: KAŠIMA - GVADALAHARA, 14.00
(SP za klubove, četvrtfinale)

Meksikancima je ovo prvo učešće na turniru za globalnu krunu, a na premijernom nastupu pratiće ih najmanje 3.000 pristalica. Jarčevi spadaju među ekipe s najvećom navijačkom bazom u Meksiku, ali nikako ne mogu da budu zadovoljni partijama ekipe u prethodnom periodu. Čivas je Aperturu završio na tek 11. mestu, čemu je doprinela nekonstantna forma pošto je zabeležio samo jednu pobedu na devet proteklih duela.

3019: DORTMUND - VERDER, 18.30
(fudbal, Nemačka 1)

Na šest od poslednjih sedam mečeva na kojima je Dortmund bio domaćin Verderu u svim takmičenjima došlo je UG 3+. Milioneri su postigli najmanje po dva gola na poslednjih sedam utakmica kod kuće u Bundesligi, a zabeležili su devet pobeda u poslednjih 10 kola.

1008: TORINO - JUVENTUS, 20,30
(fudbal, Italija 1)

Torino, koji od aprila 2015. nije slavio u gradskom derbiju, uvek se trudi da odigra tvrdo. I sada očekujemo malo pogodaka, ne samo zbog toga što će domaći biti zatvoreni, nego i zato što protivnik mora da sačuva snagu, no u dvojku ne sumnjamo.

4018: VALJADOLID - ATL. MADRID, 16.15
(fudbal, Španija 1)

Madriđani su slavili na poslednjih šest odmeravanja sa ovim protinikom u svim takmičenjima, a pritom su postizali najmanje po dva pogotka. Atletiko je u seriji od četiri nerešena susreta na gostovanjima u Primeri.,a na poslednjih devet mečeva van kuče došlo je 0-2 goa.

5305: BAŠAKŠEHIR - GALATASARAJ, 17.00
(fudbal, Turska 1)

Činjenica da Galata ne blista na strani (četiri puta poražena u Superligu i sva tri puta u Ligi šampiona) navodi nas da vam preporučimo keca. Pritom, otkako je Bašakšehir umešao prste u borbu za tron u Turskoj 2014. godine, Galata je samo jednom slavila na stadionu Fatih Terim, od čega je na prethodna tri susreta primila između dva i pet golova (ukupno 11).

2706: ČUKARIČKI - C. ZVEZDA, 15.00
(fudbal, Srbija 1)

Tradicija kaže da će se Crvena zvezda prošetati do novog trijumfa. Crveno-beli su vezali četiri pobede u međusobnim okršajima sa Čukaričkim. Takođe, treba verovati u golove. Na prethodnih 11 međusobnih utakmica ova dva tima došlo je 3+. Dakle, sve nagoveštava „vatrometni“ duel. Mada Brđani igraju veoma čvrsto ove jeseni. Na poslednjih sedam utakmica Čukarički ima samo jedan poraz. Simo Krunić je napravio takmičarski tim koji je primio samo dva gola u prethodna pet susreta. Naravno, dvojka je prvi fiks. Mogla bi da dođu 2-3 gola. Zbog snežnih padavina odluka da li će se igrati ovaj meč doneće se pred početak istog.

8200: MEGA BEMAKS - C. ZVEZDA, 19.00
(košarka, ABA 1)

Zvezda je jedini nepobeđeni tim, ima 10 trijumfa u nizu, dok je Mega na skoru 7-3. Radi se o dve vrlo potentne ekipe jer Mega prosečno daje 82,3 poena, a Zvezda čak 87,7 tako da razmislite o igri na veći broj poena. Mega bi mogla da ima prednost u skoku, a crveno-beli u asistencijama. Što se tiče međusobnog skora, Mega je dobila poslednji okršaj u maju sa 76:74, dok je Zvezda pre toga imala neverovatan niz od 25 vezanih pobeda. Mada, bilo je tu i vrlo tesnih sudara.

8201: PARTIZAN - FMP, 21.00
(košarka, ABA 1)

Partizan će gledati da nastavi s pobedama posle trijumfa u Laktašima, a na noge mu dolazi FMP. Možemo da kažemo da će crno-beli biti zadovoljni momentom u kom se sastaju s ekipom Vladimira Jovanovića zato što su Panteri u lošoj seriji, izgubili su tri meča u nizu, a poslednji poraz od Mornara sigurno nije bio planiran kod Pantera.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Starsport


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara