Najnovije vesti
Vesti Svet
Pitali su premijera ove evropske zemlje šta ako Britanija ode iz EU bez dogovora, a njegov odgovor SRUŠIO JE INTERNET (VIDEO)

Pitali su premijera ove evropske zemlje šta ako Britanija ode iz EU bez dogovora, a njegov odgovor SRUŠIO JE INTERNET (VIDEO)

Premijer Luksemburga Ksavier Betel zastao je tokom Samita EU u Briselu da odgovori na pitanja novinara, a onda se dogodilo nešto što niko nije očekivao, reakcija koja je napravila pometnju na društvenim mrežama.

Ksavijer Betel EPA  SASCHA STEINBACH Foto: Sascha Steinbach / EPA;
Ksavijer Betel EPA SASCHA STEINBACH

- Ako joj (Terezi Mej) potvrdu koja je potrebna, taj dogovor će propasti u Parlamentu i nećete imati nikakav - rekao je novinar Betelu koji je ubacivao: "Da, da", čekajući pitanje koje je glasilo: "Da li ste spremni na takav rizik".

- Bregzit je vaš izbor, ne moj - kratko je poručio Betel pre nego što se odaljio gledajući novinara pravo u oči.

Snimak je naišao mahom na oduševljenje korisnika društvenih mreža, pa je neko čak doradio video tako da skrene pažnju na nesvakidašnji, ali i impresivan način na koji je tom prilikom premijer Luksemburga završio razgovor sa novinarima.

Podsetimo, nade britanske premijerke da će ponovo ispregovarati sporazum o Bregzitu doživele su fatalni udar u četvrtak, kada je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao da sporazum "nije otvoren za nove pregovore". Lideri EU su dali Terezi Mej uverenje da će pokušati da do 2021. godine dođu do zajedničkog rešenja kako bi se izbeglo stvaranje tvrde granice između Severne Irske i Irske, što je jedno od gorućih pitanja u vezi sa odlaskom Velike Britanije iz EU.