Minimalac u Sloveniji skače na skoro 700 evra

Slovenački parlament potvrdio je izmene zakona o minimalnoj plati, po kojoj će neto plata za puno radno vreme od naredne godine iznositi 667, umesto 637 evra.
Minimalac u Sloveniji skače na skoro 700 evra
Foto: Pixabay
Predlog je dala stranka Levica uz potporu stranaka vladajuće koalicije premijera Marjana Šarca, a potvrđen je s 56 glasova i nijednim protiv, iako su na zakonski predlog primedbe imali poslodavci. 
 
Novi zakon o minimalnoj plati predviđa i dinamiku po kojoj bi se ona u 2020. godini povećala na 700 evra neto, s tim da se u nju ne bi računali dodaci na platu, piše Seebiz. 
 
Podsetimo, oko hiljadu članova i aktivista vodećih slovenačkih sindikata protestovalo je prošle nedelje ispred sedišta Privredne komore u Ljubljani protiv niskih plata i penzija.
  • odlazi

    18.12.2018 15:11
    A koliki je ono minimalac u lideruru regiona?
  • Mlada vojvođanka

    15.12.2018 08:12
    Bravo za Slovence, znaju, vredni su i imaju...a na nas ne vredi trošiti reči! Još mi u glavi odzvanja bezobrazno lajanje Bore Čorbe iz devedesetih - kako će alpski konjušari jesti...bla...bla...bla...a sad se oźenio Slovenkom, uzeo i njihovo državljanstvo, dobio od koštunjavog nacionalnu penziju u Srbiji i živi u Sloveniji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.