Vesti

1

Haradinaj: Pozivamo sve vojske regiona, kao i Vojsku Srbije na partnerstvo

Autor: JU

Izvor: Beta

Haradinaj: Pozivamo sve vojske regiona, kao i Vojsku Srbije na partnerstvo

Izvor: Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević

"Mi dolazimo sa mirom i poslednja vojska se postrojava uz vojske mira. ;I vojnici Ibrahima Rugove su se danas obradovali, ali tome su se obradovali i vojnici Adema Jašarija. Mi smo smelo opredeljeni da branimo mir i nećemo dozvoliti da se naša vojska okrene protiv svog naroda", rekao je Haradinaj.

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da je današnje glasanje za zakone o transformaciji BSK pokazalo jedinstvo koje, prema njemu treba sačuvati i negovati.

"Danas su sve političke partije Kosova bez razlike, pokazale da, kada je u pitanju interes Kosova, njeno zajedničko dobro i dobro budućih generacija, prevazilaze uske partijske interese i glasaju za Kosovo. Tražim da jedinstvo koje je danas pokazano sačuvamo i u drugim značajnim procesima koji nas očekuju", rekao je Tači.

Kazao je da će se transformacija ostvariti u saradnji i koordinaciji sa NATO i drugim partnerima.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da građani Kosova pripadaju narodu koji "nikada nije nikoga napao", kod kojeg nikada nije bilo mesta za mržnju prema drugima i da, iako su bili žrtve raznih ideologija, nikada nisu "hranili" ideologije protiv drugih.

"Mi verujemo u pravdu jer smo se borili samo za pravdu. Mi smo bili i sada smo na strani istorijske pravde i naša je budućnost sigurna, integracija u evroatlanske strukture", kazao je Veselji.

On, Tači i Haradinaj su zahvalili Sjedinjenim Američkim Državama za "nesebičnu pomoć u svim fazama slobode i nezavisnosti Kosova".

"Uniforma Vojske Kosova će biti uniforma časti za sve zajednice na Kosovu", kazao je Veselji.

Skupština Kosova je danas usvojila tri zakona koji omogućavaju transformaciju BSK u Oružane snage Kosova bez promene imena.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Pahuljica

Kada poziva na saradnju i vojsku Srbije, verovatno je mislio na neke generale.