14. decembar  2018. 16.11  | Izvor: Tanjug

Exitovi festivali ponovo među najboljima u Evropi

NOVI SAD -

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) "Exit", "Sea Dance", "Festival 84" i "Echowaves" uvršteni su u finale među finaliste, svaki u svojoj kategoriji.

Aktuelnog nosioca titule za najbolji evropski festival " Exit ", žiri sastavljen od stručnjaka iz muzičke industrije svrstao je među festivale koji nose snažnu društvenu poruku, te se, drugu godinu zaredom novosadski festival našao u finalu za specijalnu nagradu " Take a Stand" za društveni aktivizam.

Iako "Exit" po propozicijama takmičenja, kao prošlogodišnji pobednik, nije imao mogućnost da učestvuje u trci za glavnu nagradu, u najužem izboru za "festivalske Oskare", u vrlo žestokoj konkurenciji, našlo se "morsko" izdanje "Exita ", "Sea Dance" festival, koji već petu godinu zaredom ulazi u finale za titulu najboljeg festivala do 40.000 posetilaca, priznanje koje je već osvojio 2014. godine.

I najmlađi u " Exitovoj" porodici, "Festival 84" zahvaljujući glasovima publike i žirija, svrstan je među 10 najboljih novih festivala u Evropi, a u istoj konkurenciji našao se i gruzijski " Echowaves" , koji je podržan od strane "Exita".

Duboku posvećenost i rad "Exit " tima potvrđuje i nominacija jednog od osnivača festivala i njegovog programskog direktora, Ivana Milivojeva, u specijalnoj kategoriji za izuzetan doprinos muzičkoj industriji (The Award for Excellence and Passion) .

U kategoriji "Najbolji novi izvođači" našao se bend "Greta Van Fleet", zvezda narednog "Exita ", koji je nedavno dobio čak četiri "Gremi" nominacije.

Među nominovanima je i "Idles" koji su na prošlom izdanju festivala osvojili publiku " Fusion bine".

Zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti profesionalci iz festivalske industrije, pobednike bira publika iz cele Evrope, a ceremonija proglašenja biće održana na otvaranju festivala "Eurosonic Noorderslag " u Groningenu u Holandiji 16. januara.

Osim 2017. godine, " Exit" je nagradu za najbolji evropski festival osvojio i 2013. godine.

Tagovi