Najnovije vesti
Vesti Beograd
Večeras je Noć knjige

Večeras je Noć knjige

Danas od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi održaće se devetnaesta regionalna manifestacija Noć knjige.

Noć knjige Foto: Promo
Noć knjige

I ovoga puta, veliki broj Laguninih pisaca družiće se sa čitaocima, a mnogobrojne biblioteke će odobravati popuste na članarinu i organizovati poseban program. Noć knjige će se održati u 28 gradova u Srbiji i regionu, na 57 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

Laguna ekskluzivno objavljuje novu knjigu proslavljenog reditelja, scenariste i pisca Gorana Markovića „Beogradski trio“. Sa neskrivenim referencama na Darelov roman „Aleksandrijski kvartet“, Goran Marković ispisuje dramatičnu povest o ljubavnom trouglu koja se odvija u posleratnom Beogradu.

Branko Rosić je za Noć knjige pripremio novi roman „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, dinamičnu i uzbudljivu priču o ljudima koji su skupo platili cenu slave. „Trudio sam se kao i u prethodnom romanu da se osvrnem na sadašnji trenutak kako ovde, tako i u svetu, tako da u novom romanu ima i migranata i terorizma, koji prate glavnu priču o dva brata od kjih je jedan čuveni voditelj a drugi ex-yu zvezda“, rekao je Branko Rosić povodom novog romana.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program. Laguna daje popust od 25 do 40 odsto, a popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige kao i na strana izdanja biće 20%, dok će gift asortiman biti snižen takođe za 20 odsto.