Srbija

Petak, 14.12.2018.

13:11

Bez plate za dva meseca - Ikarbus ide u štrajk

Zaposleni u fabrici autobusa i specijanlih vozila "Ikarbus" stupiće u ponedeljak u štrajk upozorenja nezadovoljni kašnjenjem zarada i funkcionisanjem preduzeća.

Izvor: B92

Bez plate za dva meseca - Ikarbus ide u štrajk
Foto: Thinkstock

U saopštenju Saveza sapostalnih sindikata Srbije se navodi da je okončanje postupka privatizacije, zbog nedostatka finansijskih sredstava, ozbiljno dovodi u pitanje.

Zaposleni u ovom nekadašnjem gigantu, okupiće se u prostorijama fabrike, u ponedeljak u 11 časova. Štrajk upozorenja, koij organizuje Sindikalna organizacija "Ikarbusa" trajaće jedan sat.

Ovaj jedini reprezentativni sindikat navodi da radnicima nije isplaćena zarada za oktobar i novembar, kao i nadoknade za prevoz za poslednja dva meseca. Zaposlenima nisu ni overene zdravstvene knjižice za narednu godinu.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj sindikat od Ministarstva privrede zahteva nastavak kreditne podrške, kako bi se održala funkcionalnost fabrike i sačuvao kadar do okončanja privatizacije.

"Zaposleni strahuju da će postupak privatizacije, koji je država dogovorila sa kineskim strateškim partnerom, biti doveden u pitanje zbog nedostatka para za funkcionisanje fabrike. Ukoliko ne budu ispunjeni zahtevi, zaposleni će stupiti u generalni štrajk, uz organizovanje protesta ispred Vlade Srbije i Ministarstva privrede", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: