Featured Lifestyle

Aplikacije za Android koje svako treba da ima u svom telefonu

Sa napretkom tehnologije čovek sve više prilagođava svoje navike uređajima koji na neki način olakšavaju njegov život. Ne možemo pričati o tehnologiji a da ne spomenemo pametne telefone, koji su u nekim situacijama čak postali najbolji prijatelj čoveka. Život modernog čoveka praktično je nezamisliv bez mobilnih telefona i aplikacija koje se svakodnevno koriste. Koristimo pametne telefone za razne svoje potrebe, ali smartfon ne bi bio to što jeste ukoliko ne poseduje adekvatne aplikacije koje upotpunjuju njegov spektar korisnih usluga.

U nastavaku ovog teksta predlažemo 7 aplikacija koje obavezno trebate instalirati na svom androidu.

#1 Messenger

Messenger je aplikacija napravljena da zadovolji potrebe korisnika koji žele da lako komuniciraju preko internet konekcije. Ima niz korisnih funkcija i opcija, kao što je na primer, mogućnost da besplatno šaljete sms poruke vašim prijateljima bez ikakvih dodatnih troškova. Dovoljna je samo stabilna internet konekcija i to je to, oslobođeni ste svih dodatnih neželjenih troškova.

Pored toga, dopisivanje preko Messenger-a je mnogo zabavnije i savremeniji u odnosu na klasične sms poruke. Ova aplikacija vam omogućava brojne pogodnosti, kao što su video poziv i neograničeni sms chat. Korisnicima su na raspolaganju i brojni multimedijalni sadržaji koji omogućavaju poboljšanu  interakciju sa osobom sa kojom želite da komunicirate.

Messenger će automatski povezati sve kontakte sa vašeg telefona i na taj način odmah nakon instalacije možete neograničeno da komunicirate sa svim osobama koje imate u kontakrima telefona. Aplikacija vas takođe povezuje sa vašim Facebook nalogom i na taj način omogućava laku i brzu komunikaciju sa svim vašim prijateljima. Messenger je takođe pogodan za realizaciju raznih događaja, sastanak i sličnih društvenih dešavanja.

#2 Instagram

Instagram je društveni medij koji je napravio pravu eksploziju u svetskoj globalnoj mreži. Ova društvena mreža je svima nama omogućila novi pogled na svet i kao takva ušla je u svakodnevne živote mnogih ljudi. Većina ljudi ne mogu da zamisle svoj život bez ove društvene mreže koja pruža veliki broj komunikativnih mogućnosti.

Instagram omogućava svojim korisnicima da podele sa svima trenutak svog života ili neku interesantnu situaciju. Ta mogućnost naziva se “Instagram story”. Funkcioniše vrlo jednostavno, u svega nekoliko klikova dobijate fotografiju na kojoj možete primeniti različite filtere i obogatiti je različitim efektima. Tu fotografiju možete objaviti na svojoj vremenskoj liniji i možete dodati njen opis ili neki tekst vezan za fotografiju.

Po uzoru na ostale društvene mreže, Instagram je osnovao svoj chat sistem po imenu “Instagram Direct”. On pruža sve mogućnosti klasične platforme za ćaskanje, koja je u svakoj novoj verziji znantno poboljšana.

#3 Facebook

Kada je 2004. godine grupa studenata osmislia ovu društvenu mrežu, sigurno nisu bili ni svesni koliki će uspeh ona zaista postići. Facebook je od mreže koja je namenjena za lokalnu komunikaciju do danas prerastao u globalnu društvenu mrežu širokog spektra. Taj široki spektar ogleda se u mogućnostima koje ova društvena mreža pruža, a to su zabava, pregled fotografija, razmenjivanje mišljenja i stavova.

Facebook povezuje ljude i prijatelje koji žive daleko jedni od drugih, a može služiti kao pomoć pri upoznavanju novih prijatelja. Ipak, važno je napomenuti da uvek postoji rizik, jer je ova društvena mreža namenjena za široku upotrebu tako da su veoma česte malverzacije raznih vrsta. Sve u svemu, Facebook vam daje mogućnost da kreirate svoj lični profil u moru profila na ovoj društvenoj mreži, na vama je da odlučite na koji ćete ga način koristiti i koliko ćete voditi računa o bezbednosti na njemu.

Većina korisnika pametnih telefona ima svoj profil na ovoj društvenoj mreži, pa je aplikacija Facebook svakako jedna od najpopularnijih.

#4 Office Suite

Ova aplikacija predstavlja besplatnu verziju Microsoft Office-a za andorid uređaje. Sadrži sve programe koje možemo pronaći u standardnom Office paketu, Word, Excel, Power Point i sl, sa svim alatima kao i verzija za PC.

Office Suite istovremeno omogućava pregled i kreiranje datoteka, možete pregledati postojeću datoteku i praviti izmene, ali isto tako možete i da kreirate potpuno novu datoteku po vašem izboru. Za onog ko zbog posla često koristi neki od Office programa, Office Suite je aplikacija koju obavezno mora imati u svom Androidu.

#5 Clean Master

Clean Master je aplikacija koja je pre svega namenjena optimizaciji operativnog sistema vašeg mobilnog uređaja. Omogućava da sa jednim klikom zatvorite sve otvorene procese u sistemu i na taj način olakšate rad vašeg uređaja. Ovo čišćenje otvorenih procesa odnosi se na Ram memoriju i podatke koji su trenutno smešteni u njoj. Takođe, Clean Master omogućava optimizaciju interne i eksterne memorije i brisanje nepotrebnih fajlova.

Funkcije i alati kojima ova aplikacija raspolaže su od velike koristi za prevenciju kvarova telefona, kao i za optimalni rad vašeg android uređaja.

#6 Youtube

Youtube je aplikacija istoimene društvene mreže čiji je koncept zasnovan na deljenju video snimaka različite sadržine. U vlasništvu je kompanije Google. Ova aplikacija korisnicima na neki način pruža dve mogućnosti.

Prva je da gledaju edukativne video snimke i da na taj način dobiju neku korisnu informaciju, kao i gledanje Youtube klipova zabavnog karaktera, što Youtube čini odličnim vidom zabave za sve uzraste.

Druga mogućnost jeste kreiranje sopstvenog kanala. Na taj način dobijate medijski prostor na Youtube-u i možete deliti sa svima vaše video snimke. To može biti i odličan način zarade koji je sve popularniji u čitavom svetu.

Prednost aplikacije Youtube za android telefone je u tome što imate pristup ovoj društvenoj mreži gde god da se nalazite, pod uslovom da ste obezbedili internet konekciju.

#7 Slagalica

Spomenuli smo nekoliko aplikacija za svakodnevnu upotrebu koje su korisne i koje imaju konkretnu primenu u nekom poslu. Sada je red da odaberemo i jednu aplikaciju koja ima isključivu svrhu da zabavi korisnika i pomogne mu da se rastereti.

Jedan od aplikacija koja je veoma popularna kod nas je Slagalica. Ova aplikacija predstavlja vrstu video igre u čijem je temelju smeštena arhitektura istoimenog televizijskog kviza. Slagalica kao igra vam omogućava da proverite svoje trenutno znanje, ali i da steknete nova znanja i veštine. Aplikacija omogućava korisnicima da preko bluetooth konekcije povežu svoje mobilne uređaje i da se na taj način međusobno takmičite.

Još neke dobre predloge za besplatne aplikacije za vaš mobilni telefon možete videti na ovom linku.

Zašto mladi masovno brišu svoje Facebook profile

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link