OPASNO PLEME KOJE UBIJA STRANCE POŠTEDELO JE OVU ŽENU: Otkriva kako se sprijateljila sa narodom kome niko ne sme da ni DA PRIĐE! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

PREŽIVELA NA OSTVRU SMRTI

OPASNO PLEME KOJE UBIJA STRANCE POŠTEDELO JE OVU ŽENU: Otkriva kako se sprijateljila sa narodom kome niko ne sme da ni DA PRIĐE! (VIDEO)

Planeta -

Posle ubistva misionara koji je pokušao da se približi izolovanom plemenu Sentinel, pripadnici ovog naroda našli su se u fokusu interesa javnosti. Iako su poznati po svom neprijateljstvu prema posetiocima, postoje i retki koji su im se približili i izvukli živu glavu.

Jedna žena je, navodno, ipak uspela da se sprijatelji s njima.

Radi se o Madhumali Čatopađaj, antropologu. Želela je da uspostavi kontakt s njima još otkad je bila 12-godišnja devojčica, a to joj je na kraju i uspelo.

Pre toga provela je šest godina proučavajući izolovana plemena i njihovu kulturu.

"Nikad mi nijedno izolovano pleme nije učinilo ništa loše. Možda su tehnološki zaostali, ali u socijalnim situacijama, napredniji su od nas", rekla je u jednom intervjuu.

Ona je 1991. godine otišla u ekspediciju, a kad su se čamcem približili teritoriji Sentinela, počeli su da bacaju u vodu kokosove orahe kako bi im dali do znanja da dolaze u miru. Kad su pripadnici plemena ušli u vodu i počeli da skupljaju plodove, ona se navodno takođe spustila u vodu i tako ostvarila prvi kontakt.

Ona je bila prvi posetilac kog pleme nije oteralo oružjem, a veruje se da je puno pomogla činjenica da je u pitanju bila žena. Sledeći put kad je došla, pleme je dočekalo mnogo mirnije, a navodno su i sami počeli da se penju u čamac kako bi uzeli kokosove orahe.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja