Najnovije vesti
Vesti Politika
Haradinaj predstavio ambasadorima nacrt sporazuma sa Srbijom

Haradinaj predstavio ambasadorima nacrt sporazuma sa Srbijom

Prištinski "Zeri" prenosi da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj ambasadorima Kvinte predstavio prvi nacrt sveobuhvatnog zakonski obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije.

haradinaj Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA;
haradinaj

Prema pisanju "Zerija", Haradinaj je u razgovoru s ambasadorima rekao da je to nacrt dokumenta, zapravo dokument koji pruža podršku za postojeći proces dijaloga, ali i predstavlja određene aspekte koji utiču na ubrzanje tog procesa.

Na svom je Fejsbuk nalogu Haradinaj napisao da je dokument predat svim nosiocima institucija i predstavnicima svih političkih subjekata, kao i da će se u narednim danima i nedeljama razgovarati o tom nacrtu dokumenta sa svim stranama.

"Na sastanku s ambasadorima šef tehničkog dijaloga Avni Arifi predstavio je poglavlja koja će za nas sadržati glavne principe sporazuma, koji će otvoriti put normalizaciji između Kosova i Srbije", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je naveo, o tom će se dokumentu diskutovati sa svim stranama u kosovskom društvu "kako bi se ostvario konačni dokument u kome će biti obuhvaćena ekspertiza svih".