Đoković šampion Međunarodne teniske federacije u 2018.

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković proglašen je za najboljeg tenisera u 2018. u izboru Međunarodne teniske federacije.
Srpski teniser ovo priznanje ITF-a dobija po šesti put u karijeri, a za najbolju teniserku u ovoj godini prvi put je izabrana Rumunka Simona Halep.
 
Đoković ovu nesvakidašnju godinu, u kojoj je posle povratka na teren iza operacije uspeo da se vrati u šampionsku formu, osvoji dve grend slem titule i sa 22. mesta vrati se na vrh liste najboljih tenisera, završava kao šampion 2018. i u izboru Međunarodne teniske federacije.
 
Novak Đoković se sada po broju osvojenih priznanja izjednačio sa Pitom Samprasom.
 
"Veoma sam počastvovan što sam ponovo dobio titulu svetskog prvaka ITF-a. Posebno sam ponosan na ovo dostignuće nakon svega što sam prošao ove godine, ali deo mene je uvek verovao da se mogu vratiti na vrh. Veliko je zadovoljstvo što sam se pridružio Pitu Samprasu osvajanjem ove, moje šeste nagrade", rekao je Đoković.
 
Za najbolju teniserku godine u izboru ITF-a prvi put je proglašena Rumunka Simona Halep, koja je na prvom mestu liste najboljih teniserki provela 40 nedelja.
 
"Velika je čast što sam prvi put imenovana za svetskog prvaka ITF-a. Imala sam neverovatnu godinu, osvojila svoj prvi grand slem na Rolan Garosu i završila godinu kao prva teniserka sveta. Počast na ovaj način zaista je posebna i pruža dodatnu motivaciju da nastavim sa radom za sledeću sezonu", rekla je Halepova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.