"Nadam se da drugi ne misle da je rešenje oružjem pametno"

Nadam se da drugi imaju dovovljno razuma i pameti da ne pomisle da je nekakvo rešenje oružjem pametno, kaže Vučić o mogućnosti foriranja vojske Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

13:10

Foto: Tanjug, / Dimitrije Goll

Predsednik Srbije je na otvaranju fabrike u Trsteniku, kazao da će o tome više govoriti sutra ili prekosutra, odnosno kad sačeka i vidi šta će se dogoditi u vezi najavljenog formiranja „vojske“ Kosova.

„Ali, da budem jasan. Sve što radi Priština očigledno radi uz podršku SAD. Nemaju pravo ni po jednom međunarodno-pravnom dokumentu da formiraju oružane formacije, za nas je to ilegalno, a o daljim koracima obaveštavaćemo javnost o tome“, kazao je on.

ako je rekao, Srbija se nalazi u teškoj situaciji, ali će se truditi da sačuva svoj obraz kao i da pokuša da zaštiti svoju decu i ne ulazi u sukobe. „Nadam se da drugi imaju dovovljno razuma i pameti da ne pomisle da je nekakvo rešenje oružjem pametno i dobro“, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: