');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

Trifunović i Aleksinac ponovo "u sukobu": Slika glumca skinuta sa zida u Domu kulture, pa pronađena sa POLOMLJENIM STAKLOM

Uramljena fotografija glumca Sergeja Trifunovića skinuta je krajem prošle nedelje sa zida Doma kulture u Aleksincu, gde je bila izložena sa još 37 fotografija glumaca. Ona je juče pronađena, ali sa polomljenim staklom.

Sergej Trifunović, Aleksinac Foto: Miodrag Miladinović / Promo
Sergej Trifunović, Aleksinac

Maja Radoman, direktorka Centra za kulturu u čijoj ingerenciji su i prostorije Doma, kaže da je staklo zamenjeno, nakon čega je portret vraćen na mesto na kome se nalazio, ali je još uvek nepoznato ko je portret skinuo i oštetio staklo. Ona potvrđuje da je u petak skup u prostorijama Doma kulture imao SNS, a da je ona o nestanku obaveštena u subotu ujutro.

- Slika je bila skinuta ne znam iz kog razloga, to nismo uradili mi. Vratili smo je na mesto gde je bila, na ulazu u malu salu, pravo se na nju gleda. Verovatno je nekome ko je imao nekakav program ili sastanak i ulazio u salu, smetala. Radnici Centra za kulturu našli je u velikoj sali Doma. Slika nije oštećena, staklo je bilo polomljeno. Zamenili smo ga i vratili portret na mesto gde je i bio. Izložba fotografija će trajati sve do kraja decembra - kaže Radoman.

Majstor fotografije Miodrag Miladinović, autor portreta Sergeja Trifunovića, kaže da je juče saznao da je slika skinuta sa zida a da je jutros dobio informaciju da su je radnici Centra za kulturu pronašli i da je ram polomljen.

- Fotografija je deo izložbe od 38 portreta glumaca koje sam slikao 2016. i 2017.godine u vreme Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu. Sergeja sam slikao na konferenciji za štampu na kojoj je učestvovao i Voja Brajović. Izložba portreta je postavljena u novembru ove godine i sve vreme festivala ta fotografija je bila u holu. Zašto je sad skinuta i bačena ne znam. To nije učinio niko iz Centra za kulturu siguran sam. Hteo sam juče da idem da slikam prazan prostor gde se nalazila, ali me nisu pustili jer je bio neki drugi skup, a danas su mi javili da su je našli i da je vraćena na mesto nakon popravke rama - kaže Miladinović, majstor fotografije Foto saveza Srbije, i autor sa međunarodnim zvanjem Evropske fotografske federacije koji je do sada je osvojio preko 400 nagrada u 32 zemlje za svoje radove.

Upitali smo za komentar i Nenada Stankovića, predsednika opštine Aleksinac i predsednika Opštinskog odbora SNS u Aleksincu za komentar, ali nas je uputio da pitanja pošaljemo mejlom što smo i učinili. Po pristizanju odgovora, objavićemo ga.

Sergej Trifunović našao se u žiži aleksinačke i srpske javnosti u drugoj polovini novembra nakon što je odbora Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu doneo odluku da dva dana pre početka ove manifestacije promeni repertoar i umesto predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Utopljena duša" u kojoj on igra, u program za 27. novembar uvrsti drugu predstavu ovog pozorišta "Na tragu".

Odluka je zvanično obrazložena navodnim strepnjama da "eventualno ne dođe do sukoba interesa" jer je njegov otac Toma umetnički direktor festival.

Sergej je, međutim, istakao da smatra da iza ovakve odluke stoji rukovodstvo SNS u ovom gradu, i podsetio da je pre dve godine nesmetano učestvovao na festival, iako je i tada njegov otac bio umetnički direktor festivala.