Lider iz nehata

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.12.18. | 09:27

Dušan Jovančić i protiv Pari Sen Žermena pokazao da je postao glavna osovina ovog tima Vladana Milojevića

Došao je sa etiketom solidnog pojačanja bez obeštećenja, ništa više od toga. Na početku je bio gotovo samo prinudna alternativa u veznom redu Crvene zvezde, ali je onda dočekao svojih pet minuta i izrastao u lidera ekipe. Karatker mu nije dozvoljavao da se "laktanjem" izbori za svoju poziciju u timu. Da je takav verovatno bi ranije u karijeri stigao na glavnu

Izabrane vesti

pozornicu, ali na kraju je sve došlo na svoje mesto. Dušan Jovančić je u Zvezdinom bitisanju u Ligi šampiona bio glavna osovina, pravio je razliku na terenu u mečevima sa Liverpulom, Napolijem i Pari Sen Žermenom i pokazao da upravo on može da bude taj oko kojeg će se graditi igra crveno-belih u narednoj evrospkoj sezoni.

Marakanu je sinoć ponovo oduševio racionalnošću, konkretnim i pravovremenim potezima, a onda kada je u dva navrata sakrio loptu vezistima Svetaca na sredini terena, svima je još jednom bilo jasno da u njemu čuči istinski fudbalski majstor.

Crvena zvezda je ove sezone, bukvalno i iz nehata, dobila igrača za velika dela.
U prvom poluvremenu protiv Pari Sen Žermena bili smo u podređenom položaju, probali smo da izađemo visoko, oni su to kaznili. Nismo uspostavili pas igru kao što smo želeli, u drugom poluvremenu je to bilo dosta dobro, postigli smo gol i napravili nekoliko dobrih šansi gde smo mogli da izjednačimo. Ipak, oni su nam dali taj treći gol, čestitam im, stvarno su dobra ekipa i jedan od glavnih pretendenata za osvajanje Lige šampiona“, sumirao je utiske nakon sinoćnog meča Dušan Jovančić.

Verati i Markinjos su tokom većeg toka utakmice držali konce na sredini terena i pokazali da su sjajni igrači. Ali Jovančić je u par navrata uspeo ozbiljno da im poremeti koncepciju.
Šta da kažem, stvarno su sjajni igrači. Izdvojio bih Veratija, stvarno je neverovatan i u odbrani i u napadu, i sa loptom i bez nje, svuda ga ima, sjajan igrač, jedan od najboljih vezista na svetu“.

Crveno-beli su osvajanjem četiri boda u ovako teškoj grupi nadmašili sva očekivanja pred start takmičenja.
Mislim da moramo da budemo zadovoljni sa četiri boda u ovoj grupi. Krivo nam je što smo na kraju izgubili na svom stadionu, do sada smo uspevali da zadržimo taj oreol neporaženosti. Sada smo poklekli, ali realno, PSŽ je skup stvarno neverovatnih pojedinaca, dali smo sve od sebe da im pariramo. Mislim da na kraju moramo i mi i navijači biti zadovoljni ovom godinom u Evropi“.

Ova generacija Vladana Milojevića drugu godinu uzastopno uspeva da nadmaši sebe na evrosceni. Apetiti među navijačima su porasli, tako da se već naredne očekuje novi iskorak.
Možda da imamo malo više sreće na žrebu. U ovoj grupi mnoge ekipe ne bi prošle dalje. Možda ako bismo napravili neki kontinuitet u Evropi, kad bi sledeće godine i one tamo Zvezda ulazila u evropska takmičenja, ne mora to da bude Liga šampiona, mnogo bi značilo klubu i navijačima“, dodao je Jovančić.

Zvezda je u domaćim okvirima već pokazala razliku u kvalitetu, a sada će biti u prilici da se u potpunosti orjentiše na dva preostala takmičenja. Sa druge strane, uprava kluba već ove zime mora da napravi jasnu strategiju i kreira konture tima za narednu sezonu, kako je leto ne bi dočekalo nespremnu. Dušan Jovančić je apsolutno zreo da bude taj koji će predvoditi neki novi, osveženi tim, na evrosceni.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara