VIDEO: Najmanje četvoro mrtvih i 12 povređenih u pucnjavi u Strazburu

Najmanje četvoro ljudi je ubijeno, a 12 ranjeno u pucnjavi koja se sinoć dogodila u Strazburu.
Napadač je u bekstvu. Još nema mnogo podataka o njegovom identitetu, poznato je da je u pitanju 29-ogodišnjak koji je rođen u Strazburu. Ipak, francuski "Parizien" navodi da je napadač jutros tražen zbog sumnje da je umešan u pokušaj ubistva, te da su pretresom njegove kuće pronađene granate. Takođe, mediji javljaju da je on u prošlosti sumnjičen i za pljačku, a svakako je potvrđeno da ima dosije.
 
Prema informacijama koje su medijima dostavili vatrogasci, pucnjava se dogodila oko 20 časova na Trgu Kleber u samom centru grada, u blizini marketa koji se tradicionalno otvara pred praznike i koji svake godine privlači brojne turiste.
 
 
Policija je objasnila da je napadač kada je otvorio vatru pucao po različitim mestima, a očevici da je zapucao "više puta" nišaneći "na sve strane".
 
Ministar unutrašnjih poslova Francuske Kristof Kastane je rekao da je napadač od ranije poznat policiji i da ima dosije, a Frans pres javlja da je bio na listi terorista. Takođe, predočeno je da je ranjen pre nego što se dao u beg.
 
 
Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova opisalo je incident kao "ozbiljan bezbednosni događaj", te upozorilo narod da ne izlazi na ulice, piše "Gardijan".
 
Saobraćaj za tu regiju u ovom momentu je obustavljen. Zatvoren je i Evropski parlament, a osoblju je naređeno da ostane unutar prostorija.
 
Povodom incidenta, oglasili su se predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, kao i britanska premijerka Tereza Mej. Junker je poručio da oštro osuđuje pucnjavu u Strazburu i da su njegove misli sa žrtvama, te da je Strazbur veličanstven simbol evropskog mira i demokratije.
 
  • Samo u Srbiji™

    12.12.2018 07:07
    Strazbur bezbedan grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.